RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nei til flere sjødeponier


Ørjan Johansen (t.v.) har fått med seg leder Steinar Andersen og resten av årsmøtet i Nordstrand Arbeiderparti på et forslag om å lovfeste forbud mot sjødeponier langs norskekysten.
Ørjan Johansen (t.v.) har fått med seg leder Steinar Andersen og resten av årsmøtet i Nordstrand Arbeiderparti på et forslag om å lovfeste forbud mot sjødeponier langs norskekysten.
Simensbråten og Ekeberg Arbeidersamfunn var de første som tok opp kampen mot dypvannsdeponiet ved Malmøykalven. Nå vil de hindre at dette skjer andre steder i Norge.

BEKKELAGET: Allerede på vårparten 2004 stod Kai Aspheim og Guro Birkeland fra SEA frem i Nordstrands Blad og frontet sitt tydelige nei til dumping av «gift» i Bunnefjorden utenfor stuedøren til beboerne på Malmøya.

Nå er man i ferd med å dekke til massene som er dumpet i deponiet. Lokalpolitikerne nådde ikke frem med sine protester.

Rent og produktivt

Derfor foreslo jeg på årsmøtet til Nordstrand Ap (som SEA tilhører) at vi skal vedta en uttalelse mot sjødeponering av giftig slam for å hindre at vi får flere «Malmøykalven-deponier» langs norgeskysten. Vi ønsker et rent og produktivt hav, sier Ørjan Johansen, leder i SEA.

Forslaget ble enstemmig vedtatt, og blir nå distribuert til alle Arbeiderpartilag langs kysten.

Vi vil de skal vite at det finnes alternative måter å rydde opp i gamle havner på, sier han.

Han vil også forsøke å få vedtaket inn på agendaen til Ap's landsmøte i april.

Behandles neste år

Men det blir muligens for kort tid. Mest sannsynlig er det at vårt vedtak tas opp til behandling på møtet i Oslo Ap neste år, forteller Ørjan Johansen.

Nordstrand Arbeiderpartis vedtak har fått tittelen «Lovfest forbud mot sjødeponier i norsk territorialfarvann». Det kan leses i sin helhet på www.noap.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere