RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pål E. Torkildsen mener at et kunstisanlegg ikke hører hjemme langs den verneverdige Ankerveien og i nærheten av andre verneverdige kulturminner. Foto: Vidar Bakken
Pål E. Torkildsen mener at et kunstisanlegg ikke hører hjemme langs den verneverdige Ankerveien og i nærheten av andre verneverdige kulturminner. Foto: Vidar Bakken

Nei til mindre bane

Plan- og bygningsetaten utarbeider et redusert alternativ til kunstisbane. Naboaksjonen er fortsatt imot.

BOGSTAD: I en tidligere utgave skrev Ullern Avis Akersposten at Plan- og bygningsetaten utarbeidet et eget forslag og gikk inn for en kunstisbane med redusert omfang. Det er riktig at etaten utarbeider eget forslag, men etaten har foreløpig ikke tatt stilling til om de vil anbefale forslaget som skal til politisk behandling. Etaten mener at Røa idrettslags forslag til kunstisbane ikke kan anbefales på grunn av størrelsen.

Ullern Avis Akersposten spør Pål E. Torkildsen i Naboaksjonen mot kunstisbane:

– Vil naboaksjonen kunne akseptere et mindre omfattende kunstisanlegg på Bogstad?

– Naboaksjonen sier nei til en forminsket kunstisbane på Bogstad, sier Torkildsen.

Konfliktskapende planer overflødige

– Naboaksjonen er en løst sammensatt gruppe som har funnet sammen i motstanden mot forslaget om å legge en kunstisbane på golfbanen. Vi har tidligere foreslått å flytte planene til Huseby-området og begrunnet dette. Dette samsvarer for øvrig med planer Røa IL har arbeidet med tidligere. Vi registrerer også at de på nytt arbeider aktivt for å realisere et idrettsanlegg der, først og fremst for fotballaget sitt. Dette vil øke de disponible arealene for Røa IL slik at det også burde bli plass en utvidet kunstisbane. Dermed vil de konfliktskapende planene på Bogstad bli overflødige.

Markaloven

Motstanden mot Bogstad-planene er ulikt begrunnet innen Naboaksjonen.

– Noen er opptatt av lysvirkningen, trafikken, parkeringen med videre og virkningen av dette på kort og langt hold. Topografien i området tilsier at veldig mange boliger har direkte siktlinje til golfbanen. I tillegg vet vi at lyden bærer spesielt langt. Andre, deriblant jeg, er prinsipielt mot å legge et slik anlegg innenfor Markagrensen og mener at den nye Markaloven ikke åpner for en slik bygging, uansett størrelse, sier Torkildsen.

Kulturlandskapet

– Anlegget hører heller ikke hjemme i et kulturlandskap som binder sammen de fredede Voksen-gårdene, den verneverdige Ankerveien, de verneverdige bomstuene på Peder Ankers plass, askealleen/Voksenalleen langs Sørkedalen, Bogstadvannet med Bogstad gård og Lysakerelven. Det er viktig å presisere at verdien av dette kulturlandskapet ikke er knyttet til hvilken gård som til enhver tid har eid arealene slik Callander med flere hevder. Det er landskapets samlede kvaliteter som gir verdien, ikke tomtegrensene, sier Torkildsen.

Tidsspørsmål før vekst

– Et forsøk på å minske planene for å gjøre kunstisbanen mer akseptabelt har vi ikke tro på. Dersom et slikt anlegg først blir bygget tilsier all erfaring med idrettsanlegg at det bare er et tidsspørsmål før kravet om vekst kommer, sier Torkildsen.

Riksantikvaren skal uttale seg

– Til slutt vil vi minne om at en ny, forminsket reguleringsplan må ut på høring igjen. Jamfør e-post fra Riksantikvaren av 25.11.09: "Det er riktig at Riksantikvaren har innsigelse til forslag til reguleringsplan som omfatter kunstisbane på Bogstad. Dersom det utarbeides nye planforslag, må det ut på ny høring, og Riksantikvaren må også uttale seg til om det nye forslaget rammes av innsigelsen."

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere