*Nettavisen* Nyheter.

Nei til ny romleir på ridetomta

RIDETOMTA: Mye er skrevet og sagt om ridetomta øverst i Østreheimsveien, men noen ny romleir blir det ikke. FOTO: Arkiv

Noen ny romleir blir det ikke på ridetomta på Årvoll, og den nye eieren vil også i dialog med naboene.

ÅRVOLL: Nylig ble det kjent at Vedal Utvikling AS har kjøpt ridetomta øverst på Årvoll.Hvor fornøyde er dere med tomtekjøpet?

Vi kjøpte eiendommen fordi den har en fin beliggenhet i et attraktivt område, forteller Anders Vedal i Vedal Utvikling, som for øvrig ikke ønsker å kommentere til hvilken pris tomten ble kjøpt for.

Utelukker dere ridesenter, og vurderes det å sette opp eneboligen med/uten svømmebasseng, slik det allerede er gitt rammetillatelse til – innen rammetillatelsesfristen gitt av plan- og bygningsetaten?

Ønsker dialog med naboene

– Foreløpig har vi ingen konkrete planer. Tomten er i dag regulert til ridesenter, men vi mener eiendommen også kan egne seg til andre formål. Vi vil etter hvert vurdere og utrede flere muligheter, og ønsker en positiv og konstruktiv dialog med naboer, lokale interessenter og regulerende myndigheter, forteller Vedal.

Ingen ny romleir

Hvis det ikke skjer noe på tomten med det første, vil dere stille tomten til disposisjon for romfolket, slik tidligere eier gjorde?

Nei!Hvilket tidsperspektiv har dere for realisering av tomten i en eller annen retning?

– Vi har et langsiktig perspektiv. I det legger vi at vi vil bruke den tiden som trengs for å sikre grundig og god utredning av muligheter, planlegging og gjennomføring. Vi kan per i dag ikke anslå tidsperspektivet i antall år, ifølge Vedal.

Er det optimale å få tomten omregulert til bolig?

– S
om nevnt så har vi foreløpig ingen konkrete planer for eiendommen, gjentar Vedal..

Mer pukking?

Vil det bli pukket mer på tomten?

– V
idere utnyttelse av tomten vil avhenge av fremtidig bruk, men vi har ingen planer om å ta ut ytterligere masser på kort sikt, ifølge Vedal.

Lang historie

Historen om ridetomta på Årvoll er lang - helt siden 2007, da reguleringsplanen for ridesenter/rideskole ble vedtatt i bystyret.. Det ble ikke noe ridesenter på tomta gjennom de følgende årene, derimot ble det mye pukk, som ble pukket direkte på tomta, også ulovlig senest i vinter/våres.

Opprinnelig selger av den nesten 30 mål store tomten , Oslo Østre Skytterlag, har også tinglyst klausul som følger tomten, at hvis tomten skal forsøkes omregulert - til eksempelsvis boligtomt - så skal skytterlaget godkjenne enhver endring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.