RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Groruddalen
Groruddalen

Nei til nye statlige arbeidsplasser utenfor Oslo

En ny rapport anbefaler regjeringen å etablere et nytt valgdirektorat utenfor Oslo sentrum, men ikke lenger unna enn Groruddalen.

Groruddalen: Konsulentselskapet Oslo Economics har på oppdrag fra regjeringen utredet de fem alternativene, og falt ned på at en plassering i hovedstaden er mest egnet, skriver Bergens Tidende.

Det var regjeringen Stoltenberg som bestilte rapporten i forbindelse med at de ønsket å etablere et eget direktorat for valg og valggjennomføring. Det er opp til den nye regjeringen å ta stilling til om direktoratet skal etableres.

Groruddalen langt vekk

Det fantes fem alternativer som var aktuelle for plasseringen av et slikt direktorat med om lag 25 ansatte. Det var Bergen, Leikanger, Brønnøysund, Tønsberg og Groruddalen øst i Oslo.

– Ikke overraskende ble det å ha nærhet til styringssystemet avgjørende, og i en slik sammenheng er selv Groruddalen langt vekk, sier tidligere kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp).

Selv mente hun at Leikanger ville være det beste valget, og at Bergen var et godt annetvalg.

Men konsulentene er altså ikke enig. Fra utrederne pekes det på at det i dag allerede finnes en seksjon som jobber med dette feltet i Kommunal- og regionaldepartementet. Av hensyn til at denne kompetansen ikke skal gå tapt, anbefales det å etablere enheten i Oslo kommune.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) sier at han ennå ikke har fått saken på sitt bord. (©NTB)

Les også: – Dette er en ekstremt respektløs holdning til straffesystemet

Les også: – Osloidretten ligger nesten med brukket rygg

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere