*Nettavisen* Nyheter.

Nei til Posten

Lørenskog Høyre sier et foreløpig nei til Postens nye østlandsterminal. Ønsker ny gjennomgang av planene for de trafikale løsningene.

Robsrud: Høyre vil jobbe videre for at prosjektet skal bli realisert, men stiller krav om at enkelte punkter blir nærmere avklart.
Slik planene foreligger i dag, blir det et klart nei fra vår gruppe, sier Høyres gruppeleder Mette Korsrud.
Korsrud tror at gruppen blir samlet i sin innsilling etter en slik avklaring. Skulle noen fortsatt være imot planene, så håper hun medlemmene blir stilt fritt når saken kommer til avstemming.

Fortsatt optimister

Posten Norge mener vedtaket i Lørenskog Høyre er positivt.
Dette viser at Høyre ikke er prinsipielt imot Postens planer, og at de er åpne for å finne løsninger, sier informasjonsdirektør Elisabeth Gjølme.
For Posten er det nå viktig å komme i en dialog om utbyggingen og diskutere Høyres betingelser for å si ja til planene. Robsrud er fortsatt den beste løsningen, og Posten har foreløpig ikke andre lokaliseringsplaner.

Ny gjennomgang

Høyre ønsker avklaring og konkretisering på flere punkter. Ikke minst en enhetlig veiløsning under jernbanebrua og i forhold til de andre utbyggingsprosjektene i nærheten av Robsrud.
Vi ønsker også en mer forpliktende plan for hvordan kollektivtraffikken skal løses og hvordan oppnå en andel på 40 %, sier Mette Korsrud.
Ellers er kommunestyregruppen bekymret om hva som vil skje når store jordmasser skal forflyttes under byggeperioden og effektiviteten av støyskjermingen.

Parodi

Ragnar Fjeldhus i aksjonsgruppa mot Posten mener Høyres uttalelser og vingling i denne saken er en stor parodi.
Nå er det plutselig Høyre og ikke kommunen som skal forhandle med Posten Norge om utbyggingen på Robsrud. Dette hører ikke hjemme i et demokrati.
Aksjonsgruppa vil nå bruke alle metoder for å få kortene på bordet, og de vil ikke akseptere skjulte agendaer. Gruppa, som ikke har noen politisk tilhørighet, kjemper for å bevare miljøet i lokalsamfunnet.
Neste kapittel i denne thrilleren blir skrevet mandag 9. januar med et møte i planutvalget. Hvis det ikke kommer utsettelsesforslag, blir saken avgjort i kommunestyremøtet 8. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag