*Nettavisen* Nyheter.

Nei til røyk og snus på Norway Cup

Her skal det verken være sigarettrøyk eller snus i sommer, hvis Frode Kyvåg får det som han ønsker. Foto: Arkivfoto

Verdens største fotballturnering blir også verdens første tobakksfrie.

EKEBERGSLETTA: I Norge har alle barn en lovbestemt rett til et røykfritt miljø, og fra i år innføres røyk- og snusfri skole og barnehage. Og Norway Cup følger opp ved å si nei til både røyk og snus under årets turnering.

– Å bli verdens første tobakksfrie turnering er en flott ting for oss, sier generalsekretær Frode Kyvåg i Norway Cup.

Han mener Dagfinn Høybråten gjorde samfunnet en stor tjeneste da han innførte røykeloven i 2004.

– Tobakken og snusen hører ikke hjemme sammen med idretten, og det er flott med røyke- og snusslutt for både helse, sjel og relasjoner, sier Kyvåg.

Gå foran som gode forbilder

Han oppfordrer alle – både unge og voksne – til å la røyk og snus ligge i lommen under hele turnering. Det enten om de befinner seg på Ekebergsletta eller på et av de andre arrangementene.

– Vi er opptatt av å formidle sunne og gode verdier, og håper at dette sender et tydelig signal til både unge og voksne om at hverken røyk eller snus hører sammen med fotball, sier Kyvåg.

Les også: Isac Elliot og Adelén åpner Norway Cup

Røykfri tradisjon

Allerede i 2002 innførte Norway Cup – som de aller første – «røykfritt på sidelinjen». I 2007 ble dette utvidet til «tobakksfritt på sidelinjen», slik at også snus ble inkludert.

– De fleste som begynner med røyk eller snus, gjør det i ung alder. Ved å gjøre Norway Cup tobakksfri, forsvinner nok en arena for rekruttering og sosialt press om å begynne med tobakk. Det er et flott tiltak, og jeg håper flere følger etter, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.