RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nei til skytebane på Grønmo

Søndre Nordstrand Høyre tar klar avstand fra å bygge skytebane på Grønmo slik også Høyre i Bystyret gjør. Det er ingen gode argumenter for å etablere en skytebane på Grønmo, slik AP og SV i bystyret ønsker. Området ligger i marka, det ligger i nærheten av omtrent like mange boliger som i Prinsdal og det betyr i praksis at det bare skaper ny strid i et område som alle-rede har hatt en belastende nabo i mange år, slik Grønmo til tider har vært. @Tekst.m.innrykk.men:Søndre Nordstrand Høyre har lenge kjempet for at Grønmo skal nedlegges som fyllplass og området tilbakeføres til Marka. Etter lang kamp har Bystyret tilsluttet seg dette og det vil bli en realitet, med mindre AP og SV får flertall den 7. desember for sin stemmegivning og innstilling i samferdsels- og miljøkomiteen i Bystyret.

Høyre har tidligere tatt til orde for å etablere en ny og miljøtilpasset bane på Godlia lenger inn i Marka, da de geografiske forholdene lå meget godt til rette for at støyen ikke ville plage noen, og det var et svært lite benyttet område ved en stor kraftgate. Når dette ikke viste seg å være politisk mulig å få til, er det beste alternativet å utbedre banen i Prinsdal tilsvarende slik det har blitt gjort på Årvoll og andre steder hvor ny teknologi og nye løsninger har redusert støyen vesentlig. I Prinsdal har skytebanen tross alt eksistert uten ulykker i mer enn 50 år.

Det er svært lite politisk klokskap i den innstillingen AP og SV har kommet frem til i denne saken. La oss bare håpe at mellompartiene (KRF og V) som ikke sitter i komiteen, havner på H og Frps forslag om å utbedre banen i Prinsdal slik at Grønmoalternativet legges dødt. Samtidig vil Nordstrand Skytterlag med sine mange hundre medlemmer blant barn og unge fortsatt få et sted å være. Det fortjener både skytterlaget og beboerne på Dal/Brenna, Bjørndal, Klemetsrud og i Prinsdal. I forslaget fra Høyre stilles det strenge krav til utbedring av eksisterende bane slik at vi som bor i Prinsdal ikke lenger vil oppleve sjenerende skytestøy.

Ståle Hagen
Leder i Søndre Nordstrand Høyre og Prinsdal-beboer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere