*Nettavisen* Nyheter.

Nei til snø - ja til basket!

Et 30-talls ungdommer tilbringer vinterferien med basketball i Furusethallen.

Furuset: Vinterferie er ikke nødvendigvis hytte- og skitid. Ungdommen på Furuset tyr like så godt til innendørsaktiviteter, selv om været viste seg fra sin beste side mandag. Hver eneste dag i vinterferieuka står hallen til disposisjon for de som vil spille basketball et par timers tid. Det er Høybråten Basketballklubb som arrangerer basketballskole for ungdom fra 4. til 7. klasse. Da Lokalavisen Groruddalen stakk innom, var det full fart mellom kurvene.
Vi har ingenting å gjøre i vinterferien. Derfor er vi her, forteller Monsef på 8 år.
Sammen med kameratene Mohammed, Redvan og Ramzzi hadde han det gøy med basketball i Furusethallen i går. Planen er å spille hele uka frem til fredag. Flere av dem spiller også aktivt på fritida, blant annet i Furuset Forum.
Det morsomste er å drible motstanderen, er kompisene enige om.
Steinar Lund (17) spiller til vanlig i Høybråten Basketballklubb og trener smårollingene under basketskolen. Han forteller at tilbudet blir tatt godt imot av ungdommen på Furuset.
Dette er noe som arrangeres hver eneste ferie. Kanskje gjør vi det i påskeferien også. I fjor var vi 40 stykker, i år rundt 30, forteller han.
Basketskolen er med på å øke interessen for basketball, legger han til.
Hallidrett slår spesielt godt an blant ungdom med fremmedkulturelle foreldre. Denne gruppen har litt andre fritidsinteresser enn etnisk norske, ifølge Lund.
Vi gir et tilbud til ungdom som ikke har noe å gjøre i ferien. Dette er unger som ikke er så glade i vinteridrett, sier treneren.
Vi treffer også på noen jenter som er ivrige etter å prate med lokalavisen. Hasima (13), Betul (12), Cavida (11) og Rebecca (11) er skjønt enige om at basketball er ganske gøy, selv om de driver med helt andre ting til vanlig.
Vi trikser, spiller og har det gøy, forteller jentene.
Basketskolen er hver dag fra klokken 12 til 14 i Furusethallen. Hallen er også åpen utover kvelden for den som har lyst til å slenge seg med, opplyser Steinar Lund i Høybråten Basketballklubb.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.