RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nei til villa i Borgenveien

Byråd Grete Horntvedt sier nei til den omstridte planlagte eneboligen i Borgenveien 25C.

Borgen: I et notat til Byutviklingskomiteen i rådhuset sier byråd for byutvikling, Grete Horntvedt, at hun har instruert plan- og bygningsetaten om å avslå foreliggende søknad om enebolig i Borgenveien, rett foran Store Borgen gård. Avslaget begrunnes i manglende strøkstilpasning og nærheten til Store Borgen gård, med utgangspunkt i den nylig vedtatte reguleringsplanen for småhusområder.
Den moderne villaen som er tegnet av den kjente arkitekten og professor ved Arkitekthøgskolen Knut Hjeltnes, har vakt betydelig motstand blant naboer, velforeninger, lokalpolitikere og Utvalget for harmonisk fortetting.
Nå har Byutviklingskomiteen tatt saken til orientering, uten merknader.
- Det er gledelig at politikerne i byutviklingskomiteen støtter byrådens syn på saken ved å godta orienteringen. Dette er en viktig prinsippsak for politikernes troverdighet med hensyn til praktiseringen av småhusplanen. Dette viser at strøkstilpasning er en vesentlig del av småhusplanen, samtidig som man her viser respekt og tar hensyn til et viktig kulturminne, kommenterer Stig Nielsen i Utvalget for harmonisk fortetting.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere