RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Nei til voldelige skytespill

Elevene ved Nordstrand vgs fikk sist uke forbud mot å spille voldelige skytespill på skolens bærbare datamaskiner. Rektor sier det kun er innskjerping av gjeldende reglement.

NORDSTRAND: - Elevene ble sjokkerte over forbudet. Vi reagerte på lærernes uttalelser om at dette var på grunn av massakrene ved skoler i Tyskland og Finland. Ikke på grunn av at man generelt vil stoppe vold på skolen, sier Ole-André Foss.

Han har likevel full forståelse for forbudet, og har personlig ingen problemer med å overholde det.

- Noen elever gir nok blaffen, og de spiller jo hjemme uansett. Men de skiller mellom virtuelt og virkelighet, mener 17-åringen.

Dårlig tiltak

Ole-André tror ikke elevene på Nordstrand vgs er bekymret for at en massakre kan skje der.

- Vi tenker jo på det, og fleiper litt med at dette ikke kan skje i Norge. Men, elevene i Tyskland tenkte vel heller ikke på at det kunne skje hos dem, sier han ettertenksomt.

- Jeg synes spilleforbudet er et dårlig tiltak, og mener skolen heller bør passe på om enkeltelever faller ut av "systemet". Man må være oppmerksom på om noen mobbes, har tilgang til våpen og om noen lever seg for godt inn i skytespillene. Da er det fare på ferde, tror Ole-André.

- Å kutte ut voldelige pc-spill er ikke veien å gå for å hindre en massakre. Vi elever har forståelse for hva som er lov og ikke lov. Skolen er jo ikke noe "moro-sted", sier han.

Ikke forenlig

Rektor Torunn Thomassen poengterer at forbudet ikke kom på bakgrunn av det som skjedde i sør-Tyskland forrige uke.

- Spill med voldelig tilsnitt er uansett ikke forenlig med skolens formål. Det må være helt klart at vårt IT-utstyr skal brukes til økt læring, sier hun.

Det er grunnen til at hun gav lærere og elever beskjed om at skytespill, som for eksempel Counter Strike, ikke vil bli tolerert.

- Dette er ikke noe nytt, men kun en innskjerping av reglementet vi allerede har, understreker Thomassen.

Om siste tids skolemassakre har hun følgende kommentar:

- Jeg er sikker på at alle trives på Nordstrand vgs og ikke vil ha behov for å hevne seg på skolen i noen form.

Negativ reaksjon

Hun sier det har vært mye snakk om at gjerningsmannen i Tyskland var svært opptatt av spillet Counter Strike.

- Vi vet at CS har vært spilt i pauser og friminutter også på vår skole. Jeg antar at elevene, etter det som skjedde i Tyskland, nå vil reagere negativt dersom de opplever at dette spilles på Nordstrand vgs, sier Torunn Thomassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere