RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VÆR SÅ GOD: Her leverer beboer Tommy Fagerheim innbyggerinitativet mot utbygging av Ola Narr, med god støtte fra Rødt leder Bjørnar Moxnes.
VÆR SÅ GOD: Her leverer beboer Tommy Fagerheim innbyggerinitativet mot utbygging av Ola Narr, med god støtte fra Rødt leder Bjørnar Moxnes. Foto: Foto: Anita Bakk Henriksen

Nekter å gi opp kampen om Ola Narr

730 personer signerte i løpet av kort tid innbyggerinitiativet mot utbygging på Ola Narr. Mandag ble listen levert til bystyret, som nå blir nødt til å behandle saken.

RÅDHUSET: – I dag har vi kommet hit til Oslo Rådhus for å levere et innbyggerinitiativ i håp om å stoppe bygging av midlertidig barnehage på friluftsområdet Ola Narr, sier Tommy Fagerheim.

Han leverte mandag listen med 730 underskrifter fra engasjerte beobere til bystyret.

DittOslo.no omtalte saken tidlig i desember da beboerene i området fortalte at de følte seg lurt og ført bak lyset av Oslo kommune.

Omsorgsbygg har med byrådets godkjenning bestemt at det skal etableres en midlertidig brakkebarnehage på Ola Narr, som skal være anslagsvis 80 meter lang og 8 meter høy.

Et stort område på det populære friområdet vil da bli inngjerdet, og deler blir asfaltert, blant annet til parkeringsplasser.

Foreslår sklitomta som alternativ

– Vi har fått høre at dette stedet er det eneste alternativet for en plassering av den aktuelle barnehagen, men det kan vi ikke forstå. Vi har derfor begynt å se på andre steder i bydelen, blant annet på sklitomta ved siden av Tøyenbadet, forteller Kenneth Lie i Frydenbergbakken borettslag.

Han var også med i Rådhuset ,amdag, sammen med Ola Narr-beboer Bente Håvimb og lederen i Rødt og medlem av Oslo bystyre, Bjørnar Moxnes, som alle stiller seg uforstående til at det ikke finnes et eneste annet alternativ til den midlertidige barnehagen.

– Det virker som om de ikke har tatt seg bryet med å undersøke andre områder. Vi i Rødt er svært glad for årvåkne beboere, som jobber for at  prosjekter som går utover grøntområdene i byen blir stoppet, sier Moxnes og legger til:

– Ola Narr-parken er en grønn lunge i indre Oslo øst, et flott rekreasjonsområde med en av byens flotteste utsikter. De lokale parkene er veldig viktige for Oslo-folk, særlig for alle som bor innenfor Ring 3, med forurensing og støy tett på. Det blir helt feil å bygge ned slike grøntområder, som vi strengt tatt har for få av i Oslo, sier han.

Bygger ut den aller beste delen

Kenneth Lie er opprørt over at byrådet får det til å virke som om det bare er et lite stykke av området det skal bygges på.

– Det handler faktisk om en tredjedel av Ola Narr, og det verste er at det er den aller fineste og mest brukte delen, sier han.

Videre nå skal Rødt fremme en interpellasjon slik at det blir en fortgang i sakbsehandlingen.

– Vi håper at dette kan føre til en fullstendig stopp i planene på Ola Narr, sier Fredheim.
 

LES OGSÅ:

– Vi føler oss grundig ført bak lyset

«Tar Carl I. Hagen fandens plass i barnehagestriden?»

«Barnehageforbund jukser med barnehagetallene»
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere