RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter å gi opp


 
 
Flere hundre eldre i Bydel Frogner aksjonerer nå for husleieregulerte boliger.

FROGNER: Etter at Anne Helset sto frem i Lokalavisen Frogner og fortalte om uføret hun og hundrevis av andre eldre i bydelen er opp i, har det vokst frem en aksjonsgruppe for økonomisk støtte til leieboerne i husleieregulerte boliger.

Flere bydeler

Oppslagene i Lokalavisen gir nytt tilsig til aksjonsgruppen.

Takk til alle som har ringt meg, etter først å ha ringt Lokalavisen, sier Anne Helset. Hennes engasjement har ført til politisk behandling i Bydel Frogner. Nå er også Sagene bydel på banen, og vi skal få med flere berørte bydeler, sier Helset.

Folkemøte

Leieboerforeningen støtter oss, og vil være medarrangør på et større møte over påske. De kommer også til å arrangere en underskriftskampanje. Her i bydelen er seniorrådet og rådet for funksjonshemmede viktige, og Rudolph Brynn som er leder for de funksjonshemmedes råd på Frogner, sitter nå i aksjonsgruppens lille arbeidsutvalg som legger planer for det som skal skje videre. Øvrige medlemmer av aksjonsgruppen er velkomne med innspill og ideer, og vi skal forsøke å få med flere.

Det ser ut til at politikere og myndigheter har liten kjennskap til hva husleieregulering er. Det er viktig at vi greier å formidle hva en regulert leie består av, og hvilke regler som knytter seg til leier som er regulerte, fortsetter Anne Helset.

Ikke bare eldre

Ellers har oppslutningen til aksjonsgruppen gitt innblikk i hvem som leier. Det er folk som bidrar til å gjøre byen levende. Flere har hatt små foretak, flere er artister og kunstnere. Så er det folk i omsorgsyrker og ellers et vidt spekter av yrker og jobber med normale inntekter. Men for mange har inntektene ikke vært store nok til at det har kjentes forsvarlig å kjøpe bolig.

Dette dreper meg!

Jeg har hørt fra færre eldre pensjonister enn jeg hadde ventet. Årsaken til det ser jeg illustrert ved en kjær nabo som er over 90 år. Vedkommende har vært et arbeidsjern og en hardhaus, og få har kunnet stå i den tjenesten hun har vært i gjennom mer enn 50 år. "Dette dreper meg!" sier hun om de nye leieprisene.

Men hun er for gammel og syk til å gjøre noe mer enn å forsøke å klare hverdagen så godt hun kan. Folk over 80 orker ikke klage eller ta kontakt for å fortelle hvordan de har det på grunn av leieøkningene.

- Noen av de eldre og middelaldrende som har ringt meg, har en syk ektefelle å ta vare på. Eller en gammel mor. Nå må vi hjelpe myndighetene til å hjelpe oss. Det er det som er målet for aksjonsgruppen, avslutter Anne Helset.

Hun understreker at det haster med å få på plass økonomiske tiltak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere