RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter å kjøre korte turer


 
 
Stadig flere taxisjåfører nekter å kjøre korte turer. Nå oppfordrer drosjenæringen å melde de sjåførene inn til de forskjellige taxisentralene det gjelder.

Folk som skal hjem fra byen i Oslo på nattestid, risikerer å bli avvist av taxisjåfører hvis de skal for kort.

Et problem

Flere taxiselskaper bekrefter ovenfor NRK at de vet at det er et problem i bransjen at sjåfører sier nei til passasjerer fordi de ønsker seg lengre turer når arbeidsnatten går mot slutten.

- Det er en ikke saklig grunn. De er forpliktet til å tilby transport på alle offentlige veier. sier utredningssjef Jørn Berthelsen i Norges Taxiforbund.

Meld fra

Nå ønsker taxinæringen å ta affære med det økende problemet.

- Dette er en praksis som ikke lov, det er ikke akseptabelt at en sjåfør avviser en kunde, sier Torgersen, sier daglig leder i Norgestaxi i Oslo, Petter Torgersen til NRK.

Han håper på publikums hjelp til å bli kvitt problemet.

- Det er veldig viktig at de som blir avvist tar det opp med sentralen. Det er den eneste måten vi på sentralen kan iverksette restriksjoner eller tiltak mot den enkelte sjåfør, sier Torgersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere