RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter å la Hersleb skole dø


Hersleb-lærer Bronia Hamilton tok med seg 9. klasse til rådhuset for å undervise i engelsk, midt i høstferien. – Vi håper at poiltikerne på rådhuset skjønner at det er et sterkt engasjement i denne saken, sier Hamilton.
Hersleb-lærer Bronia Hamilton tok med seg 9. klasse til rådhuset for å undervise i engelsk, midt i høstferien. – Vi håper at poiltikerne på rådhuset skjønner at det er et sterkt engasjement i denne saken, sier Hamilton.
Hersleb skole nekter å avgå med døden, slik byrådet i Oslo legger opp til. På onsdag var det uteundervisning rett foran rådhuset.

RÅDHUSET: Som Østkantavisa skrev i forrige uke, er det nå et gryende folkelig opprør på gang for å redde Hersleb fra å bli lagt ned. Byrådet ønsker å spre elevene rundt på fem ulike skoler, i stedet for å pusse opp den asbest-befengte skolebygningen. Men verken elever eller lærere gir seg så lett. De har nå satt igang en aksjon for å redde et unikt miljø på Hersleb, som de selv uttrykker det.

LES OGSÅ: FACEBOOK-AKSJON FOR HERSLEB

– Byrådet mener at Hersleb skoles elever vil få bedre arbeidsforhold ved å bli flyttet til fem forskjellige skoler med lengre skolevei, nye klassekamerater og nye lærere. De klarer bare å se for seg det økonomiske og byggmessige og har ikke tatt hensyn til det som egentlig er Hersleb skole. Elevene og lærerne, sier lærer Bronia Hamilton.

Engasjerte elever

Elevene hadde malt egne plakater. Foran pulten til Zara Hussain sto det som følger:

– Uansett hva slags vær vil vi heller ha undervisning ute enn å SPLITTET.

– Ikke legg ned skolen vår! Dette handler om miljøet, og ikke bygningene, uttaler Hussain til det fremmøtte pressekorpset.

SV OG VENSTRE I JANUAR: – VI TRENGER HERSLEB

Unikt miljø

Ingen fra politisk ledelse i rådhuset så ut til å overvære aksjonen.

– Vi skjønner at de er på høstferie og at mange er på reise. Men jeg håper de får med seg media-oppslagene og ser at elevene våre er engagsjerte, sier Hamilton til Østkantavisa.

Selv har hun jobbet ved skolen i et år, men inntrykket er at miljøet og samholdet er sterkt.

– Det er veldig få lærere som slutter på Hersleb. Elever og lærere bryr seg om hverandre. Et så godt miljø tar tid å bygge opp. Vi har unik kompetanse i å jobbe med minoritetsspråklige elever, sier Hamilton.

Som en skjebnens ironi, får Hersleb-elevene nå et helt unikt innblikk i hva demokrati er for noe i praksis, påpeker engelsklæreren.

– De får en kjempelæring i det å støte på vilt fremmede mennesker og spørre om de vil støtte skolen deres. Det er nyttig å lære seg å slå av en prat og diskutere en sak, sier hun.

Gode resultater

Hun minner også om at Hersleb er en skole i god utvikling. Særlige gode muntlige ferdigheter er en styrke blant elevene, mener Hamilton.

– Skolen er i god bedring på alle mulige områder. Det eneste vi ikke har oppgang på, er elevtallet. Skolen har ikke mer plass, sier hun retorisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere