RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter å sende barna helt til Tiurleiken skole


Jonatan spør stadig sin mor hvem det var som strøk ham fra skolens bok der hans navn sto skrevet og som ble brukt da han ble ropt opp på besøksdagen i april.
Jonatan spør stadig sin mor hvem det var som strøk ham fra skolens bok der hans navn sto skrevet og som ble brukt da han ble ropt opp på besøksdagen i april. Foto: FOTO: PRIVAT
Foreldrene til ti barn i Ammerudhelinga 70 – 80 nekter å sende barna til Tiurleilken skole på Romsås.

AMMERUD: Fredag overleverte Trine Anita Olsen en felles klage fra samtlige foreldre til rektor på Ammerud skole.

Del på Facebook

– Ingen av oss foreldre kan akseptere og takke ja til en tildeling av skoleplass og aktivitetsskoleplass ved Tiurleiken skole. Tiurleiken skole ligger i et helt annet nærmiljø enn det Ammerud skole gjør, sier hun.

LES OGSÅ: Rektor: – Tungt å måtte avvise ti barn

Bor aller nærmest

– Barna dette gjelder er av de barna som bor aller nærmest Ammerud skole. Vi foreldre har ved langsiktig planlegging tatt høyde for at disse barna skal få gå på Ammerud skole, med tanke på at de i tidlig alder kan gå til skolen selv, uten verken følge eller å bli kjørt, sier Olsen, og fortsetter:

– Noe som letter hverdagen praktisk, og dessuten er både økonomisk og miljøvennlig. Å sende disse barna over til Tiurleiken skole vil først og fremst bidra til å gjøre disse barna til en segregert gruppe i sitt eget nærmiljø.

Hun mener barna blir skadelidende i saken.

– Vi mener våre barn har blitt særdeles urettferdig behandlet i denne saken. Barna har fått lovnader om en skoleplass, både ved innskrivning og ikke minst ved besøksdagen i april, hvor de skolen fortalte at alle barna som skulle starte på Ammerud ble ropt opp fra en stor bok, barna våre spør nå stadig «hvem har strøket navnet mitt fra den store boka?». Hele måten dette er gjort på er svært kritikkverdig med tanke på hvordan barna våre og vi som foreldre har blitt ivaretatt, sier hun på vegne av foreldrene.

Vi har jobber

– Vi mener også det er svært uheldig at barn som har flyttet hit etter innskriving har fått plass foran våre barn som ble skrevet inn i september. Skolens argument om at vi som bor i blokk er bedre rustet til å arrangere såkalte hente- og bringegrupper faller på sin egen urimelighet. Mange av oss har jobber hvor vi starter tidlig, få av oss har fleksibel arbeidstid, flere av oss går på korte arbeidskontrakter som kan bli vanskelig å fornye ved for eksempel gjentatt fravær, påpeker Trine Anita Olsen.

Hun mener dette handler om vilje. Rett bak skolen ligger den stengte Huken Friluftsbarnehage. Den kan brukes!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere