RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter for ulovlig dumping


Spørsmålet om ulovlig giftdeponering ved Malmøykalven skal opp i retten etter sommeren.
Spørsmålet om ulovlig giftdeponering ved Malmøykalven skal opp i retten etter sommeren.
Leder av Havnestyret, Bernt Stilluf Karlsen, måtte forklare seg for politikere i bystyret i går. Han avviste det meste av tiltalen om ulovlig giftdumping ved Malmøykalven.

OSLOFJORDEN: Ledelsen i Oslo Havn var innkalt til møtet i bystyrets samferdsels- og miljøkomité, etter at statsadvokaten har tiltalt Oslo Havn, Secora og Norges Geotekniske Institutt (NGI) for ulovlig deponering av slam.

Bernt Stilluf Karlsen avviste så godt som alt i tiltalen, men Rune Gerhardsen (Ap) var ikke beroliget:

- Det er jeg ikke i det hele tatt. Dette var jo et slags innlegg i en rettssal, sier komitéleder Gerhardsen til NRK Østlandssendingen.

Stilluf Karlsen mener på sin side at punkter i titalen ikke er dokumentert.

LES OGSÅ: Tiltalt for ulovlig dumping

- Alvorlig tiltale

- Dette er svært alvorlig, men dessverre ikke overraskende, sa Aud Kvalbein (KrF), varaordfører i Oslo, til Nordstrands Blad da tiltalen ble kjent mandag denne uka.

Hun påpekte at hennes parti har fulgt saken siden 2002.

- I denne saken har vi en kamp om virkelighetsforståelsen. Det er viktig at vi nå får alle fakta opp på bordet, og det er veldig viktig at vi får forhindret at metoden blir brukt i andre fjorder. Det er tragisk at de ikke fikk stoppet det i Oslo, sa varaordføreren, og la til:

- Jeg synes det er tankevekkende at Stortinget har vedtatt at ikke ha søppeldeponier på land, uten at vi har samme regler under vann. Vi kani kke ha deponier under vann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere