RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rødt-politiker på Grorud, Maren Rismyhr, er oppgitt over bystyrets behandling av BU-vedtak.
Rødt-politiker på Grorud, Maren Rismyhr, er oppgitt over bystyrets behandling av BU-vedtak.

Nektes å boikotte Israel

Bystyret sier nei til boikott av israelske varer. Dermed overkjører de lokalpolitikerne på Grorud.

GRORUDDALEN: – Dette viser vel egentlig hvor lite makt bydelsutvalgene har. Vi får ikke en gang lov til å komme med en oppfordring, sier en oppgitt Rødt-politiker Maren Rismyhr til Lokalavisen Groruddalen.

LES OGSÅ: – Bydelsutvalgene feiltolker sin rolle

– Det eneste vi får lov til å bestemme er hva som skal skjæres ned. Det beklager jeg naturligvis.

Oppfordring

Bystyrets flertall må sies å være under middels tilfreds med Grorud-politikernes vedtak fra juni i år, der flertallet vedtok å oppfordre bydelsadministrasjonen i Bydel Grorud til å boikotte israelske produkter.

Vedtaket lyder «Bydelsutvalget oppfordrer administrasjonen om å gjøre nødvendige tiltak slik at kjøp av israelske varer og produkter unngås innen bydelens organisasjon og tjenester. Bydel Grorud vil bidra til at Israels blokade av Gaza brytes. Boikott av israelske produkter og varer er et slikt bidrag.»

Lokalpolitikere fra Rødt, SV og Ap stod bak forslaget.

LES OGSÅ: Vil gjøre Israel-boikott ugyldig

– Ugyldig

Men BU-vedtaket falt ikke i særlig god jord i Rådhuset. Bystyrets finanskomité, med arbeiderpartipolitiker Trond Jensrud i front fattet følgende vedtak i forkant av gårsdagens bystyremøte:

«Vedtak i bydelsutvalget i Bydel Grorud og Bydel Gamle Oslo, samt eventuelle tilsvarende framtidige vedtak i andre bydeler, som gir administrasjonen i oppdrag å iverksette tiltak for å boikotte Israel eller andre stater, er ugyldige»

Rødt og SV kommer, etter hva Lokalavisen erfarer, til å stemme imot dette forslaget til vedtak.

– Men jeg gjentar vårt vedtak fra i våres, til tross for at bystyret kjenner det ugyldig: Ikke kjøp israelske varer!, fastholder Rismyhr.

– Jeg synes det er synd at bystyret forsøker å kneble bydelsutvalget. Nå alle snakker varmt i om mer demokrati, uttaler bystyrerepresentant Ingrid Baltzersen (R).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere