RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nektes lønnskonto


Asylsøkerne får ikke lønnskontoer. F. v: Karalasingam Ramesh, Periyathamby Varathakumar, Kanthasamy Sivaram og Sangaran Sasikaran får hjelp av Ap politiker Ahtithan Kumarasamy. FOTO: CAMILLA SVENDSEN
Asylsøkerne får ikke lønnskontoer. F. v: Karalasingam Ramesh, Periyathamby Varathakumar, Kanthasamy Sivaram og Sangaran Sasikaran får hjelp av Ap politiker Ahtithan Kumarasamy. FOTO: CAMILLA SVENDSEN
De er i full jobb, men nektes egen lønnskonto, til tross for at de har arbeidstillatelse.

GRØNLAND: Den midlertidige arbeidstillatelsen har de fått, de skatter og de er i full jobb, sier Ahtithan Kumarasamy (Ap), som er sjokkert over at asylsøkere nektes egne bankkonti.

Kanthasamy Sivaram (22), Periyathamby Varathakumar (26), Karalasingam Ramesh (26) og Sangaran Sasikaran (28) har alle vært i Norge i rundt et år. Et midlertidig personnummer har staten gitt dem da de kom til landet uten pass.

Ikke gyldig ID

Mens de venter på at asylsøknaden skal behandles, jobber de som renholdere og har fått utstedt et kort av politiet som forteller at de er asylsøkere i Norge.

Kortet inneholder navn, nasjonalitet, fødselsnummer, bilde og annen relevant informasjon, men er ikke gyldig som ID. Dette er grunnen til at bankene nekter å åpne lønnskontoer til asylsøkerne.

Sasikaran har et skriv fra arbeidsgiver hvor det står at banken skal kunne åpne konto, så lenge personene har fått et såkalt d-nummer. Likevel får han fortsatt ikke åpne konto.

Når vi kom ut fra Tanum asylmottak fikk vi beskjed om å klare oss selv. Arbeid gir glede. Asylmottaket føltes som et fengsel, men nå som vi har kommet ut av mottaket og skal etablere oss uten en lønnskonto, føles det fortsatt som om vi er i fengsel, sier Varathakumar.

Dette er helt feil. Staten gir arbeidstillatelse og de betaler skatt som oss andre. Men lønnskonto får de ikke. Dette er tullete, sier Kumarasamy, som har tatt saken videre til sine partifeller på Stortinget og i bydelsutvalget på Stovner.

Vi klager over mennesker som kommer hit og lever på sosialen. Her har man mennesker som vil jobbe, men nekter dem lønn inn på egen konto. Dette legger jo opp til at innvandrere jobber svart, eller ikke jobber i det hele tatt, mener politikeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere