*Nettavisen* Nyheter.

Nektes spill på Bislett

Frigg og Bislett har en tradisjonsrik tilknytning og en stolt historie. Daglig leder Tor Røste Fossen er opprørt over at klubben ikke lengre får spille på det nyoppussede anlegget.

BISLETT: Vi har størst tilhørighet til Bislett og ingen har brukt Bislett mer enn oss, fastslår den tidligere landslagstreneren.

Både Lyn og Vålerenga valgte å fortsette på Ullevaal stadion, men 3.divisjonslaget Frigg får likevel ikke spille hjemmekampene sine på Bislett stadion.

Kun ett lag skal spille på Bislett neste sesong, 1.divisjonslaget FK Manglerud Star Oslo, tidligere Oslo Øst som før har spilt på Lambertseter.

Jeg forstår ikke hvorfor vi ikke slipper til i vårt eget nærområde. Skal vi bare ha gigantanlegg som ikke skal brukes av nærmiljøet, spør Røste Fossen retorisk.

Må rykke opp

Målfrid Kuvås i Oslo fotballkrets mener Frigg må rykke opp til 2.divisjon før spill på Bislett kan bli aktuelt.

Det er kommunen som bestemmer, og de sa til oss at de bare ville ha ett lag på Bislett i år. Forbundet har spesielle krav til fasiliteter for lag som spiller i første og andre divisjon, og Oslo Øst får derfor prioritet. Hadde Frigg spilt i 2.divisjon ville vi presset på kommunen for å få en dialog, men nå er det ikke aktuelt. Det er ingen diskusjon, konkluderer Kuvås.

Kun 1.divisjon

Svein Wilhelmsen i kultur- og idrettsetaten mener Frigg må opp ytterligere en divisjon.

Det skal være toppfotball på Bislett, det er et løp vi har lagt i samarbeid med fotballkretsen. Dessuten må vi bevare gresset. Matta holder høyere standard enn andre i Oslo, og det betyr at vi kun vil ha ett lag fra 1.divisjon eller høyere, sier Wilhelmsen.

Både Lyn og Vålerenga spiller på Ullevål, men Wilhelmsen mener de to anleggene ikke kan sammenliknes direkte. Også friidretten belaster gressmatta på Bislett.

Friidretten bruker gressmatta i endel sammenhenger, selv om det er en aktivitet som ikke utnytter gressmatta optimalt, innrømmer saksbehandleren.

Men verken Lyn eller Vålerenga trener og spiller treningskamper på Ullevål. Med et rent kampscenario kunne det kanskje være plass til to lag på Bislett også, avslutter Wilhelmsen.

Etterlyser debatt

Røste Fossen har liten forståelse for argumentene fra fotballkretsen og kommunen.

Dersom det kun er plass til ett lag på Bislett og det bare skal spilles fotballkamper der hver fjortende dag, er det fristende å spørre hvor mange som jobber der nede. Jeg synes både St. Hanshaugen og Frigg burde få slippe til når Bislett rehabiliteres for så mye penger. En liknende opprustning av Frogner stadion har stått øverst på alle prioriteringslister i alle år, men der skjer det ingen ting. Jeg etterlyser en debatt om hva vi skal bruke ting til, avslutter han.

Skal vi bare ha gigantanlegg som ikke skal brukes av nærmiljøet? Tor Røste Fossen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag