Nektet å gi fra seg mobilen

FORSØKT RANET: Her, i krysset mellom Munkelia og Munkerudveien ble de to 18-år gamle guttene forsøkt ranet.

FORSØKT RANET: Her, i krysset mellom Munkelia og Munkerudveien ble de to 18-år gamle guttene forsøkt ranet. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

To gutter satte seg til motverge da de fredag ble forsøkt ranet.

NORDSTRAND: Ransforsøket skjedde fredag ved halv firetiden da guttene var på vei hjem fra skolen. I krysset mellom Munkelia og Munkerudveien var to personer i en voldsom krangel. Da guttene kom forbi rettet de to mennene aggresjonen mot dem i stedet.

– De dyttet oss og ville ha mobilene våre. Den ene av dem dro opp et belteliknende gjenstand som våpen og tok strupetak på meg, forteller den ene 18 år gamle gutten, som ønsker å være anonym i frykt for represalier.

LES OGSÅ: Ungdomsraner (18): – Det er bare å ta imot straffen og takke gud for at vi bor i Norge

Truet med bank

Kravet om å få overlevert guttenes mobiltelefoner ble gjentatt en rekke ganger av de aggressive karene.

– Jeg ville ikke levere fra meg mobilen min og de ble etter hver litt smådesperat. Den ene av dem hadde hånda i lomma og jeg var litt usikker på om han hadde en kniv. Til slutt sa de at de skulle knuse trynet vårt om politiet ble kontaktet, forteller 18-åringen.

De to mennene gikk så fra stedet i retning Sæter, mens de to 18-åringene sprang den andre veien.

Politiet ble kontaktet og kom raskt til stedet for å søke etter ranerne. Også guttene og noen kamerater kjørte rundt i området for å se om de kunne finne de to mennene.

18-åringene beskriver den mest aggressive av de to ranerne til å være mellom 190–195 cm høy og med et såkalt «babyface».

– Han hadde på seg mørkeblå boblejakke og lyseblå lue og så egentlig ut som en fjerdeklassing, men han var veldig aggressiv, sier den ene 18-åringen.

– Dette skal ikke skje her

Den andre mannen var rundt 180 cm høy og var iført brun jakke med pels på kragen, han hadde skjegg og hadde på seg en hette.

Begge to er av utenlandsk opprinnelse, men snakket norsk.

18-åringene forteller at de vurderte situasjonen nøye og ville gitt fra seg telefonene om det hadde vært flere ranere. De sier de ikke er blitt engstelig etter ranet, men prøver å observere hva som skjer rundt seg.

– Det er litt rart å bli forsøkt ranet i smågatene rundt her og jeg blir ganske sint, dette skal ikke skje her, sier den ene 18-åringen.

Les også: Fire meldinger om ran i vårt distrikt etter nyttår

Observer og ring politiet

Etterforskningsleder Ann Kristin Hoff Johansen ved Manglerud politistasjon sier saken etterforskes, blant annet med innhenting av overvåkingsbilder.

De to 18-åringene vil få tilbud om å delta i trygghetsprogrammet. På generelt grunnlag advarer hun mot å sette seg til motverge da det kan eskalere situasjonen.

– Det beste er å observere personene og kontakte politiet med informasjon om hva de har på seg og hvor de går, sier hun.

LES OGSÅ:

Geir Lippestad får menneskeverdspris

Brukte 185.000 på å rydde romleir

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag