RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nektet å svare på brev


Maren Rismyhr fra Rødt synes det er merkverdig og spesielt at hun ikke får svar på sine spørsmål fra bydelsadministrasjonen.
Maren Rismyhr fra Rødt synes det er merkverdig og spesielt at hun ikke får svar på sine spørsmål fra bydelsadministrasjonen.
Bydelsdirektør Helge Jagmann nekter å svare Maren Rismyhr på et brev om praksisen rundt arbeid til sosialhjelpsmottakere.

GRORUD: Maren Rismyhr fra Rødt fyrte av en kraftsalve mot bydelsdirektør Helge Jagmann under møtet i Grorud bydelsutvalg før påske.

Politikeren vil gjerne vite hva praksis er for å sette sosialhjelpsmottakere til søppelplukking i bydelen. Hvor mange som blir ansatt, og hvor stort omfang det er rundt denne praksisen. Rismyhr synes det blir feil at noen må jobbe, mens andre slipper.

Provosert

Hun er også provosert over at bydelsadministrasjonen ikke har klart å gi et svar på brevet som ble sendt 18. februar.

Og jeg som tenkte at bydelspolitikk var viktig. Jeg kan ikke godta at bydelsdirektøren avviser å svare på brevet. Sender man et brev, skal man få svar tilbake. Det er da ikke for mye arbeid, sier Rødt-politikeren.

Hun er opprørt over at brevet heller ikke ble ført inn i postlistejournalen. Dette mener hun er brudd på lovverket.

Her er det kanskje noen rutiner som må gås nærmere etter. Jeg håper dette var en glipp. Det er viktig å holde orden på journalen. Den er visst ført inn i ettertid, sier hun.

Brevet ble sendt fordi Rødt er kritisk til at sosialhjelpsmottakere skal arbeide for å få penger til livsopphold.

De får ikke lønn og det kan ikke kalles arbeid. Hvorfor skal noen slippe unna mens andre må gå rundt og plukke søppel? Jeg synes det er bra at folk kommer i arbeid, men da må man få arbeidstrening. Dersom bydelen har behov for å rydde søppel, må de opprette stillinger. Det må være en ordentlig jobb, ikke noe man tvinger folk til å gjøre, sier Rismyhr.

Hun stiller også et spørsmålstegn ved hvilke aktiviteter bydelen setter folk igang med.

Søppelplukking er nedverdigende, mener Rismyhr.

Beklager

Bydelsdirektør Helge Jagmann beklaget at brevet ikke ble journalført.

Vi beklager at mailen ikke ble postlisteført. Nå er den det. Vi er lei oss og skal forsøke å skjerpe oss, sier han.

Likevel nekter han å gi Rødt svar på brevet. Spørsmålene til Rødt er for kompliserte og tar for mye tid å besvare.

De sender et brev med ti kompliserte spørsmål. Dersom BU ønsker at vi skal bruke tid på sånt, må det i så fall settes av ressurser til det. Min oppfordring er at man bruker de naturlige kanalene. Jeg ønsker ikke at vi skal jobbe på den måten, sa Jagmann under møtet.

Provosert

Rismyhr er provosert over bydelsdirektørens "svar".

En politiker skal kunne få informasjon fra administrasjonen. Dette blir helt feil. Politikerne er overordnet administrasjonen. Det blir helt umulig å jobbe politisk når man ikke får konkrete opplysninger. Vår jobb er jo å se til at innbyggerne får tjenester og rettigheter ivaretatt, sier Rismyhr.

Det er ikke første gang hun føler informasjonen fra administrasjonen er mangelfull.

Jeg mener det er helt feil at en bydelspolitiker selv må sjekke bydelens postliste for å finne fram til nøyaktig underlagsmateriale for saker. I denne konkrete saken har jeg plukket opp litt her og der, og litt ute på "bygda", men jeg mangler oversikt. Den oversikten mener jeg bydelsadminstrasjonen har plikt til å gi, sier Rismyhr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere