Gå til sidens hovedinnhold

Neppe svar før sommeren

Lidl og de 16 klagerne må sannsynligvis vente helt til sommeren før de får endelig svar i byggesaken

SKULLERUD: Grunnarbeidet på tomten i Johan Scharffenbergs vei 75 på Skullerud ble gjort tidlig i fjor høst. 31. oktober 2005 fikk Lidl igangsettingstillatelse på det resterende arbeidet med forretningsbygget.
Lidl har ennå ikke satt i gang bygging på tomten. Årsaken er trolig at igangsettingstillatelsen ikke er endelig. Lidl kan altså bygge, men gjør det da på egen risiko.
Lidl bygger på eget ansvar så lenge det ikke foreligger et endelig vedtak i saken, forklarer Marius Lorentzen-Styr Ødegaard, saksbehandler i Plan- og bygningsetaten (PBE).

Ingen kommentar

Nordstrands Blad har forsøkt å få en kommentar fra Lidl, men den tyske matvaregiganten uttaler seg av prinsipp ikke til pressen.
Det er de 16 protestene på rammetillatelsen som ligger til behandling som gjør at vedtaket ikke er endelig. Klager kommer fra FAU på Abildsø og Rustad skole, Trafikk-komiteen Enebakkveien Ryen-Skullerud, Rustad skole, Abildsø skole, og diverse borettslag, sameier og vel i området.

Fem måneder

Klagesakene ble sendt til PBE i sommer. De har fremsatt forslag til byrådsavdeling for byutvikling om å se bort fra klagene og gi endelig byggetillatelse. Byrådsavdelingen skal ta en avgjørelse i saken i løpet av den nærmeste tiden. Det er alltid vanskelig å svare på hvor lang tid behandlingen tar, men vi håper å få svart på den ganske snart, sier rådgiver Frode Hoel Helgeland i byrådsavdeling for byutvikling.
Etter at klagen er ferdigbehandlet her skal den videre til Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Saksbehandlingstiden der er normalt fem måneder. Det kan derfor ikke ventes endelig svar på saken før til sommeren.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året