RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klar for øya.
Klar for øya.

N.E.R.D til Øya

Etter tre års pause kommer Pharrell Williams og N.E.R.D sterkt tilbake i år. Til sommeren står de på scenen i Middelalderparken. I tillegg er Janelle Monáe klar.

Til sommeren skal trioen i N.E.R.D. hamre sin miks av hiphop, funk og rock ut over østkanten. De spiller fredag 8. august, samme dag som My Bloody Valentine.

Nykommeren Janelle Monáe skal trollbinde publikum med sin heftige r'n'b.

N.E.R.D. (US)

I 2008 er N.E.R.D. tilbake og denne gangen besøker de Øyafestivalen. Nytt album er venta i løpet av våren og det er bare å glede seg til et musikalsk festfyrverkeri uten sidestykke.

For tre år siden meldte N.E.R.D. at eventyret var over, men nå er troppene samla igjen med
lommene fulle av godbiter som kommer til å prege musikkåret 2008.

Bandnavnet er en forkortelse for No-one Ever Really Dies, og trioen består av Chad Hugo, Pharrell Williams og deres barndomskompis Shay.

De to førstnevnte er vel så kjente som produksjonsteamet Neptunes. De har jobbet med blant andre Kelis, Gwen Stefani, Lupe Fiasco, Snoop Dogg, Jay-Z og et utall til.

Forskjellen på de to rollene deres i Neptunes og N.E.R.D. beskriver Pharrell selv slik: "The Neptunes are who we are and N.E.R.D. is what we do".

Pharrell Williams har, på tross av sin overfylte arbeidskalender, rukket å komme i gang med en solokarriere, som så langt har resultert i albumet In My Mind fra 2006.

Denne utrolige produktive gjengen debuterte i 2001 med In Search Of...
N.E.R.D.s andrealbum Fly or Die fra 2004 gjorde dem til superstjerner og her hjemme føyk albumet, samt singelen She Wants To Move, høyt opp på VG-lista.

JANELLE MONÁE (US)

Historien går som følger: Sommeren 2005 framførte Janelle Monáe Curtis Mayfields Dear Mr. President for Big Boi, den ene halvdelen av Outkast, og med det var han solgt.

På rappen fikk Monáe kontrakt med labelen Purple Ribbon Records, leverte to låter til mixtapen Got Purp Vol. 2 og kunne høres på Outkasts foreløpig siste skive Idlewild.

Historien om hvordan Janelle Monáes konseptuelle R&B - en blanding av pop, punk, klassisk og elektronika - ble formet og utviklet, starter imidlertid mange år tidligere.

I korte trekk: Hun vokste opp i Kansas, flyttet til New York for å gå på en anerkjent musikkteaterskole der hun fikk øynene opp for Broadways historiefortelling og den klassiske musikkens melodiføring, og flyttet deretter videre til Atlanta for å foredle alle inntrykkene i et åpent og inkluderende musikalsk klima.

Hun jobber for tiden med sitt debutalbum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere