Gå til sidens hovedinnhold

Nerdenes festaften

Visst kan folk danse bena av seg til "Disco 2000" og "Common People" selv om vi skriver 2011.

MIDDELALDERPARKEN: Året var 1996, og Pulp var på en seiersmarsj rundt om i Europa i forbindelse med promoteringen av det feilfrie albumet "Different Class". En sen vintersdag var Oslo målet, men besøket ble fort glemt.

Konserten på Øyafestivalen fredag, vil derimot feste seg mer betraktelig.

Feststemt

Etter en lang intro, ruller tonene til "Do You Remember The First Time?" utover Engapublikumet. Noen kommer fra en 45 minutters punkoppvisning med Wannskrækk i Vika, mens andre kommer fra sofistikert pop med Montée på Sjøsiden.

Jarvis Cocker serverer både energi og popkunst, selv om starten med en litt småseig "Do You Remember The First Time?" kunne ha vært bedre. Men når bandet reintroduserer sin storhetstid med "Sorted For E's And Wizz", "F.E.E.L.I.N.G.C.A.L.L.E.D.L.O.V.E." og "Something Changed" forsvinner alle forutintatte forestillinger om at Pulp i 2011 var en noe merkelig booking.

Fargerikt og dansbart

Resten av Pulp er statister mens Jarvis Cocker åler seg rundt på scenen. Han spiser banan for å hente inn mer energi, men er mett etter to biter. Sitat fra William Blake såvel som Henrik Ibsen dukker opp mellom låtene, og Cocker er i sitt absolutte ess. Jakken og slipset går også etterhvert, og han har Øyafestivalen på håndflaten mens han serverer hits.

"Disco 2000" får publikumshavet til å bølge, og "This Is Hardcore" er monumental og bastant.

Låtmaterialet har stått seg godt, og Pulp som band står heller ikke frem som noen som skiltes i 2002 for så å komme sammen igjen nærmest 10 år senere. Spesielt når de spiller "Common People" med en slik overbevisning og glede at det nesten kan se ut som det er deres ferskeste single.

2011 er med andre ord et helt greit tidspunkt for at Pulp skal få den respekten de fortjener. En søknad de ikke kunne ha levert på bedre vis.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden