*Nettavisen* Nyheter.

Nerver før Fame-première

Elevene i kulturgruppa på Jordal skole er inne i siste uke med forberedelser til premièren på musikalen Fame på Elvebakken videregående skole onsdag 22. april klokka 18. Foto: Øystein Dahl Johansen

Elevene i kulturgruppa på Jordal skole har øvd på musikalen Fame siden i høst. Onsdag er det premiere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dans, drama og luftige svev er hva som venter publikum når kulturgruppa på Jordal skole setter opp musikalen Fame.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ole Bendik Svendsen (f.v.), Ola Milebruland og Ruben Wikstrøm utgjøre Fame-bandet sammen med Martin Rønningsbakk og Gustav Riiser Wänström (ikke til stede).

Klikk på bildet for å forstørre.

Andrea Dalgard (f.v.), Marlin Mollerud, Emil Beddari, Amina Østereng, Maria Carlsson og Miriam Rabih Senhaji.

JORDAL: - Teatermessig har vi kontroll, men ikke på sangen. Men det går jo alltid bra til slutt, sier Miriam Rabih Senhaji optimistisk før elevene tar tak på den siste uka med intensiv øving før premièren på musikalen Fame onsdag 22. april klokka 18.

Det er kulturgruppa ved Jordal ungdomsskole som står bak musikalen.

Fame er den fjerde store oppsetningen kulturgruppa har laget. De siste årene har de satt opp Trollmannen fra Oz, Grease og Hair.

Kulturgruppe

Ordningen med kulturgruppe er et unikt prosjekt i ungdomsskolesammenheng. På Jordal skole kan elevene velge blant fire interessegrupper som undervisningen er bundet opp mot (idrett, kultur, medial og design og håndverk).

- Vi skulle prøve det ut og så fungerte det så bra at de valgte å fortsette med det. Jeg bodde på Kampen før, men valgte å fortsette på Jordal skole, selv om jeg har flytta til Kjelsås, sier Andrea Dalgard som går i tiende klasse.

Det er 60-70 elever fra alle klassetrinn i kulturgruppa.

Ordningen med interessegrupper gjør at mange søker seg til Jordal skole, spesielt ungdom som driver med hockey. Interessegruppene gir eleven en sjelden sjanse til å dyrke hobbyer og interesser i skoletiden.

- Vi liker å stå på scenen og er oppmerksomhetsbarn, sier Miriam Rabih Senhaji.

- Det er en del som har lyst til å velge det som karriere også, så da er det greit å starte tidlig, sier Maria Carlsson.

Harry på norsk

Årets forestilling spilles på Elvebakken videregående skole. Der får de en fiks ferdig scene med lys og lyd.

- Vi var i Kværnerhallen i fjor og der var det iskaldt og så danset vi på betonggulv, sier Andrea Dalgard og Maria Carlsson.

Elevene har litt nerver før premièren, men mener alt ordner seg bare de kommer seg på scenen. Dessuten har de musikalsk drahjelp fra medelever.

- Vi har et veldig bra band som vi har hatt i alle årene vi har holdt på, sier Maria Carlsson.

Skuespillet vil gå på norsk, mens sangene blir fremført på engelsk.

- Det høres så harry ut å synge på norsk, sier Maria Carlsson.

Marlin Mollerud og Amina Østereng har jobbet i PR-gruppa. De har søkt om penger, fikset plakater (tegnet av bassist Ola Milebruland), invitert presse og kjendiser til premièren.

- Vi har ikke fått noen svar fra kjendiser, kanskje vi skal invitere Fabian Stang, sier Marlin Mollerud og Amina Østereng.

Ubeskjeden anbefaling

Elevene skal spille tre åpne forestillinger. I tillegg spiller de tre forestillinger hvor de har invitert elever fra sjuende klasse ved Kampen, Vålerenga, Høyenhall, Manglerud, Tøyen og Gamlebyen skole til forestilling.

- Vi vil anbefale folk å komme hvis de vil ha en opplevelse. Vi holder høyt nivå og har fått bra tilbakemeldinger på tidligere forestillinger, sier Maria Carlsson. - Vi er veldig flinke, legger hun ubeskjedent til.

Vi liker å stå på scenen og er oppmerksom- hetsbarn

Miriam Rabih Senhaji

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.