Nerver i høyspenn

Utrolig kult, mener Maria (14) om å være med i MGPjr. Som alle de andre artistene går hun for seier i morgen kveld.

Utrolig kult, mener Maria (14) om å være med i MGPjr. Som alle de andre artistene går hun for seier i morgen kveld. Foto: FOTO. ANITA BAKK HENRIKSEN

Det var ti ekstremt spente finalister som møtte pressen torsdag ettermiddag, men alle hadde samme budskap: de er klare for seier lørdag.

Gutta i Basic Warning er klar for seier i morgendagens MGPjr. Foto: FOTO: ANITA BAKK HENRIKSEN

SENTRUM: I mengden av artister og journalister klarer dittOslo å huke tak i 14 år gamle Maria fra Kampen. Hun er i finalen med sitt bidrag «På grunn av deg», som er en rolig og fin ballade.

– Jeg tror egentlig ikke noen forstår hvordan det er før de først er med, det virker utrolig kult når man ser det på tv, men det er mye bedre i virkeligheten, sier Maria, og forsøker å forklare hvor gode venner de ti egentlig har blitt. Og det er veldig tydelig at de er en sammensveiset gjeng.

Les også: Føles som om jeg har vunnet allerede

Musikalsk familie

Det er nok ingen tilfeldighet at Maria er musikkinteressert, med to foreldre som er sangpedagoger og søsken som også har en fot innen musikkbransjen. Og nå er det altså Marias tur.

– Jeg bare skrev en sang, og jeg har tenkt på det tidligere år, men denne gangen var det bare litt slik hvorfor ikke bare gjøre det. Jeg ville også veldig gjerne at folk skulle få høre min musikk, sier hun og smiler.

Hun virker rolig der hun står midt i alt kaoset som skjer i spektrum, men inrømmer at det er annerledes innvendig.

– Det veldig mange sommerfulger som herjer i magen nå, men det blir uansett veldig gøy!, sier hun.

Stor sjanse

Et annet Oslo-bidrag er fire gutter (vokalist Jacob, gitarist Peder, trommis Bendik og bassist Sondre) alle tretten år fra Grefsen, som tilsammen er bandet Basic Warning. Og som mange andre trettenåringer virker de ganske gira, men så har de også en god grunn til det.

– Det er vanskelig å komme seg opp og frem nå, og dette var en god mulighet for bandet vårt å bli lag merke til. MGPjr var en fin sjanse, sier Jacob.

Jubileum

Dette er heller ikke deres første møte med utfordringene i MGPjr.

– Vi prøvde i fjor også, men det gikk ikke så bra. Vi valgte en annnen låt i år, og den likte de nok mye bedre.

Les også: Lørdag kan de vinne i Oslo spektrum

Gutta har holdt på en stund allerede, tross deres unge alder.

– Vi har spilt sammen i snart tre år, og det som er litt morsomt er at på finaledagen har vi tre-års jubileum, sier Bendik og smiler.

Les også: Fra "brannbøller" til rockestjerner

Og om de tar hjem seieren ville det bare ha vært en ting:

– Sykt kult!, sier de i kor.

Melodi Grand Prix junior går av stabelen lørdag kveld. dittOslo.no er selvsagt til stede og bringer deg nyheten om hovedstadens deltakere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag