*Nettavisen* Nyheter.

Nerver utover natta

Da den partikjempen Carl I. Hagen og kona Eli ankom Frps valgvake ble det trampeklapp i foajeen på Det Norske Teateret. ALLE FOTO: Øystein Dahl Johansen

Frps Aina Stenersen kan gå rett til topps på sin første valgvake, og er full av forventning. Men så kom valgdagsmålingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Aina Stenersen og Svenn Kristiansen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stephen Ackles er på Frps valgvake.

Klikk på bildet for å forstørre.

Byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug, er spent og tør ikke håpe noe. - Jeg tør ikke spå noe fordi det har vært så store sprik på meningsmålingene, sier hun til Nordstrands Blad. Foto: FOTO: Arkiv

DET NORSKE TEATRET: Aina Stenersen er bare 26 år, men er nummer seks på Oslo-lista for Fremskrittspartiet. Hvis Frp kommer i regjering kan Østensjø-jenta komme på Stortinget.

– Jeg tror det går bra, og at det blir rekordoppslutning. Målet er å få Sylvi Listhaug inn på Oslo-benken, sier Aina Stenersen – like før valglokalene stenger og vi får den første valgdagsmålingen.

– Vi har jobbet så hardt og fått så mye positiv respons at det må bare føre til noe, sier hun.

Hun er på valgvake sammen med Svenn Kristiansen, Frps gruppeleder i bystyret. Han har vært på alle partiets valgvaker siden 1978.

– Jeg tror på knapt borgerlig flertall. Den største spenningen kommer i morgen, sier han.

– Svenn Kristiansen er et av mine store forbilder, sier en spent Aina Stenersen.

Så kommer valdagsmålingen, og det blir helt musestille på Det Norske Teatret.

Liv Lønnum er Frp-representant i Nordstrand bydelsutvalg, og er på plass sammen med mannen sin Arve. Han er vara til bystyret for Frp.

Liv kommer rett fra å være listebærer på Nordseter. Når hun ser resultatet håper hun det endrer seg.

Arve på sin side er deprimert. Det går mot rødgrønt flertall.

– Når alle tre valgsdagsmålingene er så bitre er det ikke noe gøy, sier han.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.