*Nettavisen* Nyheter.

Nesjar i farta

Carl Nesjar maler fortsatt, selv om han snart runder 90. Her sammen med sin kunstnerkollega og kone Silvia Antoniou.

Det er ikke få bilder som har hengt på veggene opp gjennom årene. Og ikke få som har fått nye eiere heller. Årets kunstmesse på Tveita var den tjuende i regi av Lions.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lions årvisse kunstmesse på Tveita er populær.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mona Heffermehl stilte på den årvisse Lionsutstillingen med glass.

Klikk på bildet for å forstørre.

Carl Nesjar forbereder seg til stor jubileumsutstilling i Larvik neste år. Da fyller han 90.

Klikk på bildet for å forstørre.

Med bider fra de greske øyer-

TVEITA: Som alltid var det en fin blanding av kjente og mindre kjente kunstnere, da dørene åpnet i helga. Årets kunstner var Torstein Rittun, maleren som pensler sommeren hele året.

Nestor

Alt tidlig på lørdags formiddag var det fullt i lokalene i aulaen på Hellerud videregående skole.

Like innenfor døra treffer Lokalavisens utsendte på selveste nestoren i norsk kunstverden. Carl Nesjar var på plass sammen med sin kunstnerkollega og kone, Silvia Antoniou.

– Jeg holder da på ennå og det er jo ikke lange turen ned hit fra Bøler, sier Carl Nesjar.

– Det er store lerreter han maler på nå. Han skal ha en stor utstilling i Larvik i forbindelse med sin 90-årsdag. Han vil bare ha nye bilder med seg dit, sier Silvia Antoniou.

Kysten

Hun har også med seg egne bilder til utstillingen. Flere med motiver fra sitt hjemsted, Naxos. en av perlene i Middelhavet, der kysten og grønne olivenlunder går over i hverandre.

Carl Nesjar er også oppvokst ved kysten, i Larvik.

– Kystmotiv er det som preger mine malerier. Selv om det er veldig abstrahert, så er utgangspunktet kyst, forklarer kunstneren og legger til:

– Nå er det ikke så mye kyst å se på Bøler, men jeg reiser ofte ned til Larvik. Det var jo der jeg begynte min karriere, ler Carl Nesjar og minnes sitt første bilde. En hest, malt i femårsalderen.

Carl Nesjar inntar en særstilling på dagens norske og internasjonale kunstarena. Ikke minst på grunn av hans tidligere samarbeide med Pablo Picasso. Han ble så begeistret over å se sin strektegning overført til naturbetong at det avstedkom Nesjars verdensomspennende arbeid med å realisere skulpturer i samme materiale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.