*Nettavisen* Nyheter.

Neste stopp: Hersleb

Torsdag fikk t-banen i Oslo en ny holdeplass, nemlig Hersleb skole. I et egenregissert skuespill viste 8. klasse fram tenkte situasjoner fra en t-bane.

HERSLEB: Meningen med hele skuespillet er jo å få representert Hersleb skole, og dette gjør vi ved å lage en Hersleb t-banestasjon og vise hva som kan foregå der, sier danseren Mariam Butt.

Sniking på scenen

Gymsalen på Hersleb ungdomsskole var gjort om til en stor scene hvor t-banestasjon var temaet. Den var dekorert med alt fra t-baner til små skilt og billettautomater. Engasjerte elever var glade og fornøyde etter premieren tidligere på dagen.
Vi har fått til veldig mye de to ukene vi har arbeidet med dette. Skuespillet varer jo tross alt i 50 minutter, så det er mye vi har måttet øvd inn, sier skuespiller Victoria Nerem.
Sammen med kollega Memona Hussein og danserne Mariam Butt og Arshad Butt synes hun at lærer og manusforfatter Endre Vasstrand hadde skrevet et morsomt skuespill. Hensikten var å vise ulike situasjoner som kan oppstå på en t-banestasjon. Gjennom rapping, dans, skuespill og akrobatshow fikk publikum se blant annet sniking på t-banen, pinlige møter mellom eks-kjærester og ubehagelige, trange reiser.
Vi fikk ønske oss hva vi ville gjøre, for eksempel spille i band, være skuespiller, danser eller lage kulisser. Jeg tror nok alle fikk sitt førstevalg. Til sammen var vi jo 70 elever som jobbet med skuespillet, sier Arshad Butt.

Kort tid

Skuespillerne fikk utdelt replikker og manus fra læreren og måtte jobbe ut fra det, mens danserne lagde koreografi selv. Men det var visse kriterier fra lærerne som måtte oppfylles.
Vi måtte blant annet ha med enkelte dansestiler som salsa, polka, swing og indisk dans. Vi hadde også med hiphop og freestyle, sier danser Arshad Butt.
Dere greide altså å lage alle disse dansene på 2 uker?
Vi har måttet øve mye, sier Mariam Butt.
Og etter endt forestilling, kunne en fornøyd lærer og band-ansvarlig Jan Åge Pentha puste lettet ut.
Dette har gått over all forventning, og elevene har gjort en veldig bra innsats. Det er fint å se at elever som kanskje ikke er så flinke i norsk, matte eller engelsk være suverene oppe på scenen. I tillegg blir elevene bedre venner med hverandre enn de kanskje ellers ville ha vært. Det overrasket faktisk mange av lærerne, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.