*Nettavisen* Nyheter.

Nesten 150 på venteliste

TAK: Tennisentusiastene - fra venstre - Simon Ulstrup (12) og Martin Hovelsrud (12) vil gjerne ha flere baner med tak over hodet. FOTO: Kristin Tufte Haga

Simon og Martin ønsker seg flere tennisbaner med tak over hodet. Det gjør sikkert flere andre også, mange på venteliste hos Grefsen tennisklubb.

Klikk på bildet for å forstørre.

SØKNAD: Grefsen tennisklubb og styreleder Per-Henrik Hovelsrud sender snart inn byggesøknad for idrettshall over tennisbanene på nedsiden av dagens "boble" på Disen/Grefsen. FOTO: Kristin Tufte Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

STØTTER: Isack Toft Valeur (9) og Patrick Valeur støtter opp om mer tak over hodet for tennisklubben, her på vei inn for å trene i eksisterende "boble". FOTO: Kristin Tufte Haga

DISEN/GREFSEN: Kanskje kan det bli som Martin (12) og Simon (12) ønsker seg, for Grefsen tennisklubb har store planer på gang.

– Klubben jobber nå med planer om ny innendørshall, en hall over der tre av utendørsbanene ligger i dag. En byggesøknad er nært forestående, vi har mottatt positive signaler om prosjektet både fra idretten og politisk hold. Håpet er at vi skal få realisert tennishallen i løpet av 2015 sier styreleder i klubben, Per-Henrik Hovelsrud.

Enorm tilvekst

– Vi har hatt en enorm tilvekst de senere årene, med en dobling av medlemsmassen. I dag teller klubben 450 medlemmer, sier Hovelsrud.

Han legger til at tilveksten i all hovedsak har kommet fra barn og ungdom, og er et resultat av målrettet rekruttering fra barneskolene i nærområdet og en bevisst satsing på breddeidrett.

– Det spirer og gror i klubben vår - rundt 200 barn spiller ukentlig i organisert trening! Men det triste er at vi dessverre ikke har plass til å ta inn alle som ønsker det. Sommerstid har vi syv baner tilgjengelig, men vinterstid er det kun to baner innendørs. Nesten 150 personer – flest barn – står på venteliste hos oss, sier Hovelsrud.

I dag er det to innendørsbaner i "boblen", og som kan tas ned sommerstid.

– Dette er svært lite tilfredsstillende for en klubb som har som kjerneverdier å være åpen og tilgjengelig med fokus på bredde blandt barn, sier Hovelsrud, og som tror at en helårshall på Disen/Grefsen med tre baner, ikke bare vil gi Grefsen tennisklubb et kjempeløft.

Også andre tilgode

– Den vil også komme andre tennisklubber til gode. Svært begrenset innendørs banekapasitet er et problem for mange klubber. Grefsen tennisklubb vil i såfall bli den første med en helårshall i Nordre Aker bydel, sier den entusiastiske styrelederen.

Han kan videre opplyse om at klubben planlegger finansiering av eventuell hall med spillemidler, kommunale midler og egenkapital, og at tomten per i dag er regulert til park- og idrettsformål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.