RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nesten halshugd på Carl Berner


Trine Falch viser hvor den seks år gamle jenta falt ned og fikk hodet og halsen i klem. – Det kunne gått mye verre, sier hun.
Trine Falch viser hvor den seks år gamle jenta falt ned og fikk hodet og halsen i klem. – Det kunne gått mye verre, sier hun. Foto: Lars Roar Rud
Jenta falt ned i et hull og fikk halsen og hodet i klem mot en finérplate. – Jeg ble skremt og sjokkert, forteller moren.

CARL BERNER: Ulykken skjedde i 12-tiden på lørdag, da mor og datter var på vei inn på bussen i krysset Hasleveien/Trondhjemsveien bak Progressenteret. Trine Falch kom tilfeldigvis forbi på sykkel og fikk reddet den vettskremte jenta opp fra hullet.

– Dette kunne gått mye verre, forteller Falch til Østkantavisa.

Farlig lem

Å gå på lemmer er blitt hverdagskost for de mange som frekventerer Carl Berner. Hele området er som en svær sveitserost på grunn av byggearbeidene som pågår. På lørdag holdt det på å gå fryktelig galt. Moren forteller at det hele kom som lyn fra klar himmel.

– Jeg tråkket på treplaten idet jeg skulle gå på bussen. Mens jeg setter fra meg handleposene ser jeg at hun har falt ned i et hull. Platen står tett på halsen hennes. Hun er full av blod og skriker. Jeg ble sjokkert og skremt, forteller moren, som ikke ønsker navnet sitt i avisa.

Trine Falch kom syklende forbi akkurat idet ulykken skjedde.

– Jeg kastet meg av sykkelen og fikk løftet opp jenta fra hullet, sier hun.

Vippet opp

Falch forklarer at det åpnet seg en liten luke da moren tråkket på kanten av lemmen. Det var her jenta falt nedi.

– Hun ble hengende etter hodet, med halsen og nakken i klem mellom platen og en jernkant mot asfalten. Hun falt nok en meter ned, forklarer Falch.

Det er Statens vegvesen som sitter med ansvaret for ombyggingen av Carl Berners plass. Falch er rystet over at hullet var så dårlig sikret. I verste fall kunne liv gått tapt, mener hun.

– Jeg vil advare folk mot dårlige sikrede hull rundt Carl Berner. Man er jo vant til å stole på de platene som legges ut, men det kan man altså ikke, mener hun.

Ukjent med ulykken

Jenta skal ha sluppet fra ulykken med skrubbsår og ikke pådratt seg varige mén. Moren er likevel skremt og forbannet på de ansvarlige.

– Det er skremmende å se sitt eget barn falle ned i et hull. Jenta ble veldig redd og hun kunne jo dødd. Legene sa hun var heldig. Tenk om hun hadde fått skåret opp halsen sin, sier moren til Østkantavisa.

Byggeleder Hege Gran-Henriksen i Statens vegvesen var ukjent med ulykken da Østkantavisa først tok kontakt.

– Det viser seg at finerlemmene ikke har vært godt nok festet. Dette er utilgivelig. Vi skal sikre at alle kan ferdes trygt på anleggsområdet. En veldig uheldig situasjon som burde vært unngått, konstaterer Gran-Henriksen etter å ha undersøkt saken.

Hun vil avvente politiets rapport før hun sier noe mer om ulykken. Men én ting er brakt på det rene.

– Det er ikke regulert bussholdeplass på det stedet, så for oss er det uklart hvorfor bussen har stoppet der, sier byggelederen.

Politiet kan ikke si veldig mye annet om saken enn at den er anmeldt.

– Jeg har ikke fått sett på saken enda. Det er mulig Arbeidstilsynet skulle vært på saken, er alt Tord Linnerud kan si.

– Vi kommer fra et annet land og det er forferdelig at noe slikt kan skje i Norge. Det var bare flaks at hun overlevde, sier moren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere