RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nesten hver fjerde velger er over 60

Mangfold har blitt et anerkjent ord og brukes i mange sammenhenger.

Del på Facebook

Det nærmer seg nå et valg hvor det skal velges et nytt kommunestyre i Oslo. Hva er vi opptatt av når vi skal putte stemmeseddelen i valgurnen? Det kan være mange ting, men vi er trolig mest opptatt av hvilke parti vi skal stemme og på og på hvilke saker de ulike partiene fronter. Sentrale frontpersoner blir vi ofte presentert for på TV og kan danne oss et inntrykk av dem. Det er imidlertid ikke dem vi skal stemme på ved kommunestyrevalget, men ulike personer fra vår by, kanskje fra vår egen bydel!

I hvilken grad er velgerne opptatt av helheten i kommunestyret? Det er nemlig slik at nettopp du med et kryss kan velge hvem av kandidatene som bør komme inn i Oslo Bystyre! Jeg vil hevde at et kommunestyre som representerer mangfold i kjønn, etnisitet og alder er et representativt kommunestyre i Oslo.

De unge kandidatene er svært flinke til å mobilisere personlige stemmer, ofte gjennom sosiale medier hvor vi seniorer ikke er like flinke. Jeg tror ikke at et kommunestyre bør bestå av bare unge mennesker og vil derfor oppfordre alle seniorer til å sette et kryss ved seniorene som er oppført på din valgte bystyreliste. (fødselsår står på valglisten).

Slik kan vi få et mangfoldig bystyre i Oslo. Husk at seniorene representer ca. 25 % av velgerne!

Brit Teien
Nordre Aker,

Senior og nr. 60 på Oslo Høyres liste til Bystyret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere