RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I Tyskland har de begynt med lydløse trikker.
I Tyskland har de begynt med lydløse trikker.

Nesten lydløse trikker

Dresden i Tyskland har tatt i bruk såkalte lydløse trikker. Nå ser Andreas Melander på mulighetene for slike trikker i Oslo.

Leder for næringsforeningen i Bogstadveien, Andreas Melander, skapte reaksjoner og engasjement da han i forrige uke gikk ut i Lokalavisen og sa at han ville jobbe for å fjerne trikken fra handlegaten.

Les saken her

- I utgangspunktet har jeg snudd i en gammel sak. Jeg har gått i demonstrasjonstog for å bevare Briskey-trikken tidligere, men med de nye tunge og bråkete trikkene må vi se på nye løsninger, sier Melander. Næringsforeningslederen syntes buss var et godt forslag, men også små og lettere trikker.

- Nå er jeg blitt kontaktet av en person som, inngående, vil presentere lydløse trikker. I dag brukes disse blant annet i Dresden i Tyskland, og det høres ut som dette er nettopp det vi trenger i Bogstadveien, men også i Oslo generelt, sier Malander.

Et av kriteriene for et vellykket prosjekt er selvfølgelig oppbyggingen av underlaget til disse trikkene, og Melander mener at denne typen arbeid også er mye enklere og bedre for området med tanke på butikker og besøkende.

- Det er spesialutviklede vibrasjonshindrende og lyddempende matter som legges ned i underlaget, og skinnene er av meget høy kvalitet. Både forarbeidet og resultatet er så vidt jeg kan se bedre enn det vi har sett på tidligere, sier Melander.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere