*Nettavisen* Nyheter.

Nesten nyoppusset til 1. skoledag

FORNØYD LIKEVEL: Rektor på Rødtvet, Øyvind Bibow Hansen er likevel fornøyd med at elevenen flytter inn i splitter ny «Superkube» på Rødtvet rett etter høstferien, andre uken i oktober. Foto: FOTO: JULIE MESSEL

Det var planlagt at elevene skulle møte nyoppussete lokaler til 1. skoledag. Dét går ikke helt etter planen på Rødtvet.

Klikk på bildet for å forstørre.

NYE VINDUER: På Tiurleiken skole på Romsås.

Klikk på bildet for å forstørre.

NYTT VENTILASJONSANLEGG: På Nordtvet skole på Kalbakken.

OSLO/GRORUDDALEN: For den nye Superkuben på Rødtvedt er ikke helt ferdig som planlagt.Superkuben som skal huse rødtvetelevene står ikke ferdig før etter høstferien, som er første uken i oktober.

– Men vi har ordnet så alle nye førsteklassinger skal være der 7. klasse var tidligere. Alle 6-åringer får nye stoler, som skal stå i Superkuben når denne står ferdig i begynnelsen av oktober, sier rektor Øyvind Bibow Hansen.

Byggeplass

Han er ikke skuffet:

– Vi har visst om dette en stund, så det går fint. Vi er dessuten veldig fornøyd med slik det ser ut omkring det nye bygget. De har tatt hensyn til det eksisterende bygget. Jeg er også glad for at de har tatt estetiske hensyn, sier han.

– Det ser fortsatt ut som en byggeplass her, men vi er blitt lovet at det skal se fint ut til skolestart, sier rektoren.

– Først og fremst gleder vi oss til å ønskeelevene tilbake til skolen, sier Hansen.

Han skal ønske tre førsteklasser på 27 elever i hver, velkommen inn i skolegården mandag 20. august.

Ny utsikt

På Tiurleiken skole på Romsås har de byttet vinduer før skolestart.

Arbeidet begynte i mai i år, og arbeidene ble ferdig i løpet av sommeren.

– Det passer oss perfekt, sier rektor Jarle Sandven.

– Det er godt å starte på et nytt år med en frisk start, vi har helt ny ledelse på Tiurleiken, og høye ambisjoner for skolen vår, sier han.

Prosjektlederne Kristian Müller og Erland Sveum fra Undervisningsbygg er også fornøyd med jobben.

– Vi har tatt ut platene på byggets utside, rehabilitert og plassert tilbake, av hensyn til både miljø og kostnader, mens vinduene er nye og veggtykkelsen økt på tre fasader, forteller Kristian Müller, prosjektleder i Undervisningsbygg, og utdyper:

– På prosjekter som dette ser vi tydelig at kravene til spesielt isolasjon er helt andre i dag enn da skolen ble oppført i 1974, samtidig som produktene som tas i bruk nå er av høyere standard. Elever og lærere vil absolutt merke at bygget er tettere og ikke minst enklere å holde varmt.

Utvidet Nortvedt

På Nordtvedt skole på Kalbakken er også store endringer på trappene. For å møte den økende befolkningsveksten i Groruddalen, og Oslo generelt, jobber Undervisningsbygg nå med å øke elevkapasiteten på Nordtvet barneskole ved å gi rom for tre parallelle klassetrinn, mot dagens to.

Omstruktureringen vil gi plass til 210 nye elever innenfor den eksisterende bygningsmassen.

– Målet har vært å få plass til flere elever ved å utnytte arealene på en bedre måte, samtidig som man ivaretar de funksjonene skolen trenger. Under det første byggetrinnet klargjøres lokaler for Aktivitetsskolen, det etableres nye lokaler til helsesøster og biblioteket flyttes til en mer hensiktsmessig lokasjon. Dette har bidratt til flere nye klasse- og grupperom, forteller Silje Skjefstad, prosjektleder i Undervisningsbygg.

I løpet av 2013

Utvidelsen består av til sammen to byggetrinn der det første gjennomføres til skolestart 2012, mens trinn to blir gjort i løpet av sommerferien 2013.

– Vi har også etablert nytt ventilasjonsanlegg der det var behov i underetasjen, og jobber i tillegg med å optimalisere systemene i resten av bygget., forteller Skjefstad og avslutter:

– Elevene kommer til å ta de nye klasserommene i bruk til skolestart neste uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.