Nestenulykker på skoleveien hver eneste dag

EN TRYGGERE HVERDAG: Ann-Kristin Moe og Cecilie Halck Bjorbæk ønsker seg et lysregulerende kryss ved skolen slik at barna får en tryggere skolevei. FOTO: Anita Bakk Henriksen

EN TRYGGERE HVERDAG: Ann-Kristin Moe og Cecilie Halck Bjorbæk ønsker seg et lysregulerende kryss ved skolen slik at barna får en tryggere skolevei. FOTO: Anita Bakk Henriksen

FAU på Uranienborg skole fortviler over det de mener er en svært farlig skolevei, og er redd det snart skjer en alvorlig ulykke om ingenting blir gjort.

På venstre side av denne vegen lå den gamle trikkestoppen, og en fotgjenger. FOTO: Anita Bakk Henriksen

BRISKEBY: – Vi har blitt engstelige for barna våre som skal gå til skolen hver eneste dag, sier en oppgitt FAU-representant, Ann-Kristin Moe.

Det er spesielt etter at de la om krysset ved skolen og trikkestoppen ble flyttet etter den lange svingen ved kirken at foreldrene har reagert.

– Dette fører til at trikken kommer i full fart, og selvfølgelig har alle fotgjengere vikeplikt, noe som fører til en del farlige situasjoner for barna, sier Moe.

Tryggere uten fotgjengerovergang


FAU og skolen har vært i kontakt med kommunen angående fjerningen av fotgjengerovergangen, og da fikk de per epost et noe uvanlig svar tilbake.

Samferdselsetaten viser nemlig til at det er tryggere for barna å krysse veien uten fotgjengerovergang, og mener at det ikke er et effektivt sikkerhetstilltak.

« Erfaringer viser at folk er mer uoppmerksomme når de krysser en gate hvor det er fotgjenerfelt, enn når de krysser uten» skriver etaten til foreldrene som stiller seg svært uforstående til denne uttalelsen og og er overhodet ikke enig med kommunen.

Livsfarlig

– I tillegg er det problemer med bilistene her som kjører så utrolig fort på morgenen. Det er nestenulykker omtrent hver eneste dag, sier Moe.

Da de fjernet trikkestoppet ble også fotgjengerovergangen fjernet.

– Det er jo livsfarlig, fordi barna fremdeles krysser veien på samme sted fordi de ikke gidder å går rundt, forteller FAU representant Cecilie Halck Bjorbæk.

Skjedd to ulykker

De to mødrene kan fortelle at det har allerede skjedd to mindre ulykker ved skolen, en elev og en foreldre. En gang før jul og en i forrige uke.

– Heldigvis gått bra, men begge ulykkene har skjedd på grunn av for høy hastighet ved fotgjengeren. Det er så mye aggressiv kjøring, sier Moe oppgitt.

Det skal være 30 km sone ved skoler, men dette gjelder tydeligvis ikke her, hvor det fremdeles er en komfortabel 50 sone.

– Vi har fått beskjed at nei, det går ikke an å sette ned fartsgrensen for da blir trikken så forsinket gjennom byen, sier Bjorbæk og rister på hodet.

Ikke får skolen lov til å ha skolepatrulje lenger heller, etter en befaring fra politiet og Trafikketaten:

« Etter en befaring i krysset Holtegaten/Briskebyveien mandag 14.02.2011, har Majorstua politistasjon i samråd med Trafikketaten og ass. rektor ved Uranienborg skole blitt enige om å ikke opprette skolepatruljepost i krysset. Trafikketaten anbefaler bruk av foreldrevakter» , skrev Kristin Tandberg, Førstekonsulent for Informasjonssseksjonen i Trafikketaten i en epost.

Vil ha lyskryss

De to mødrene vi møtte ved skolen håper nå kommunen tar til fornuft og at de for gjennomslag for et lysregulerende kryss ved skolen.

– Må de vente til det skjer en alvorlig ulykke før noe blir gjort, avslutter Moe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.