RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nettavisen kjøper dittOslo.no


Nettavisen og redaktør Gunnar Stavrum overtar dittOslo.no fra 1. september.
Nettavisen og redaktør Gunnar Stavrum overtar dittOslo.no fra 1. september. Foto: Foto: Nettavisen
Nettavisen overtar dittOslo.no fra 1. september og Nordstrands Blad videreføres fra årsskiftet under Amedia-eide Østlandets Blad.

OSLO: Det var 11. juni at styret i Mediehuset dittOslo bestemte å avvikle selskapet ved årsskiftet. Årsaken er svak lønnsomhet over lengre tid, og krevende markedsutsikter.

Samtidig ble det vedtatt at styret skulle jobbe videre med å finne løsninger for å videreføre de mest lønnsomme posisjonene i selskapet; den digitale posisjonen dittOslo.no og Nordstrands Blad som abonnementsavis.

– Gledelig

Nøyaktig én måned etter styrevedtaket kommer altså beskjeden om at det nå er funnet løsninger for disse to posisjonene.

– Det er gledelig at vi nå har funnet en løsning for noen av posisjonene og arbeidsplassene i dittOslo, sier konserndirektør Mari Velsand i Amedia og styreleder Pål Eskås i Mediehuset dittOslo.

For fredag ble det altså klart at Nettavisen kjøper dittOslo.no. og at Østlandets Blad kommer til å overta Nordstrands Blad.

– Det har vært viktig for Amedia å videreføre mest mulig av det som har livets rett, både av hensyn til de ansatte og de redaksjonelle journalistiske posisjonene. Vi er derfor fornøyd med å ha kommet fram til disse løsningene, sier Velsand og Eskås.

Trenger et lokalt nettsted

Mediehuset dittOslo har i dag 12 sonede gratisaviser, som til sammen dekker alle Oslos bydeler. I tillegg består mediehuset av nettsiden dittOslo.no og byguiden skjeriOslo.no. Målet har hele tiden vært å levere lokale nyheter til Oslos befolkning.

Fra 1. september står altså Nettavisen klare til å videreføre denne oppgaven digitalt.

– Nettavisen kjøper dittOslo.no fordi hovedstadsområdet trenger et lokalt nettsted med nyheter om det som skjer i Oslo. Landets største befolkningsområde gir gode muligheter både journalistisk og annonsemessig, sier administrerende direktør Gunnar Stavrum i Mediehuset Nettavisen AS.

Viktigst å bevare journalistikken

Daglig leder og ansvarlig redaktør i Mediehuset dittOslo, Tore Bollingmo er fornøyd med at dittOslo.no nå videreføres hos Nettavisen.

– For oss har det vært viktig å kunne videreføre noe av det som har vært bygd opp gjennom mer enn hundre år; lokal journalistikk på Oslos premisser. Det er en by full av riks- og regionmedier, vi har vært det lokale alternativet. Å gjøre dette på ryggen av lokale gratisaviser i stort opplag viste seg vanskelig ettersom store annonsører fra høsten 2013 forlot papiravisene. Derfor er vi glade for at dette nå fremover skal skje sammen med en nasjonal stor aktør på nettet. Det viktigste var å bevare journalistikken og noen av arbeidsplassene, sier Bollingmo.

Han er også glad for at den tradisjonsrike abonnementsavisen Nordstrands Blad, fra 1925, skal videreføres i Amedia-regi.

Når det gjelder de andre lokalavisene vil disse opphøre som papiraviser fra årsskiftet dersom en ikke finner andre løsninger for disse.

I alt åtte av de 37 arbeidsplassene i Mediehuset dittOslo blir videreført gjennom posisjonene som drives videre under nye eiere. De øvrige medarbeiderne har fått tilbud om sluttpakke etter Amedias matrise.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere