RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

New York Times hyller Akerselva

Kuleste i Skandinavia? Så klart! Akerselva hylles nå av den berømte avisa New York Times. Her ved Blå, som er en av favorittene til den amerikanske redaksjonen.
Kuleste i Skandinavia? Så klart! Akerselva hylles nå av den berømte avisa New York Times. Her ved Blå, som er en av favorittene til den amerikanske redaksjonen. Foto: Ellen Rønning
Sist oppdatert:
«Scandi cool» skriver avisa om områdene rundt elva som deler Oslo i to.

OSLO: Det er på en liste over den amerikanske avisas favorittbyer i Europa at Oslo og Akerselva blir viet behørig plass.

På lista har de tatt for seg områder, gater eller distrikter i totalt 12 byer, og Oslo er den eneste skandinaviske byen på lista.

Les også: Oslodesign som forandrer bybildet

«Scandi cool»
Vi er selvsagt ikke uenig i den prioriteringen - ei heller i beskrivelsen Akerselva får av den sagnomsuste avisa. For hør bare på dette:

«Elva som deler Oslo markerte en gang det sosiale skillet mellom elvas østside - arbeiderklasse og immigranter - og vestsiden - velstående og innfødte. Men i disse dager er en det en kraft sterkere enn klassetilhørighet som forener de to elvebreddene: Det rullende tidevannet av «Scandi cool», som gjør Grünerløkka, som strekker seg fra Sannergata i nord til Nylandsveien i sør, til en kunst- og designdestinasjon».

Wow! 

Les også: Dette er Oslos mest moderne banklokale

Saken fortsetter under bildet.

«Scandi cool» skriver New York Times om området rundt Akerselva. Her ved Blå.


Les også: - Vi er avhengig av å holde søndagsåpent

Lokale perler
Det stopper slettes ikke der heller, her løfter de fram lokale perler som DogA, Dansens Hus, Mathallen og Blå - som riktignok blir til Bla i New York Times' spalter.

At New York Times elsker Oslo er det liten tvil om, så nå er det bare å håpe på at hippe newyorkere finner veien til Grünerløkkas gater!

Og skulle de - eller du - ønske å se mer av Oslo, kan vi jo tipse om vår egen redaksjons favoritter. I høst kåret nemlig dittOslo-redaksjonen 100 grunner til å elske Oslo!

Les også: Slik skal shopping sette Oslo på europakartet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere