*Nettavisen* Nyheter.

New York Times hyller Akerselva

Kuleste i Skandinavia? Så klart! Akerselva hylles nå av den berømte avisa New York Times. Her ved Blå, som er en av favorittene til den amerikanske redaksjonen. Foto: Ellen Rønning

«Scandi cool» skriver avisa om områdene rundt elva som deler Oslo i to.

17.04.15 10:58

OSLO: Det er på en liste over den amerikanske avisas favorittbyer i Europa at Oslo og Akerselva blir viet behørig plass.

På lista har de tatt for seg områder, gater eller distrikter i totalt 12 byer, og Oslo er den eneste skandinaviske byen på lista.

Les også: Oslodesign som forandrer bybildet

«Scandi cool»
Vi er selvsagt ikke uenig i den prioriteringen - ei heller i beskrivelsen Akerselva får av den sagnomsuste avisa. For hør bare på dette:

«Elva som deler Oslo markerte en gang det sosiale skillet mellom elvas østside - arbeiderklasse og immigranter - og vestsiden - velstående og innfødte. Men i disse dager er en det en kraft sterkere enn klassetilhørighet som forener de to elvebreddene: Det rullende tidevannet av «Scandi cool», som gjør Grünerløkka, som strekker seg fra Sannergata i nord til Nylandsveien i sør, til en kunst- og designdestinasjon».

Wow!

Les også: Dette er Oslos mest moderne banklokale

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

«Scandi cool» skriver New York Times om området rundt Akerselva. Her ved Blå. Foto: Skjermdump: New York Times


Les også: - Vi er avhengig av å holde søndagsåpent

Lokale perler
Det stopper slettes ikke der heller, her løfter de fram lokale perler som DogA, Dansens Hus, Mathallen og Blå - som riktignok blir til Bla i New York Times' spalter.

At New York Times elsker Oslo er det liten tvil om, så nå er det bare å håpe på at hippe newyorkere finner veien til Grünerløkkas gater!

Og skulle de - eller du - ønske å se mer av Oslo, kan vi jo tipse om vår egen redaksjons favoritter. I høst kåret nemlig dittOslo-redaksjonen 100 grunner til å elske Oslo!

Les også: Slik skal shopping sette Oslo på europakartet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.