RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ni av elleve varetektsfengslet i stor narkosak

Sist oppdatert:
Ni av de elleve som er pågrepet i den store narkotikasaken som Oslo-politiet er i ferd med å rulle opp, er varetektsfengslet.

OSLO: To av de elleve er løslatt, men politiet anket avgjørelsen med oppsettende virkning under tirsdagens fengslingsmøter i Oslo tingrett.

Dermed blir også disse to sittende i varetekt inntil lagmannsretten har kommet til om anken skal tas til følge eller ikke.

Politiets etterforskning retter seg mot tunge kriminelle miljøer fra Vest-Balkan som står bak leveranser av narkotika til kriminelle gjenger i Oslo og andre miljøer i Norge. De elleve ble pågrepet i tre forskjellige aksjoner.

Den siste tiden har politiet beslaglagt over hundre kilo kokain og amfetamin i Oslo.

- Dette er godt etablerte miljøer. Vi har ennå ikke sagt hvor denne narkotikaen kommer fram. Den spres sannsynligvis gjennom kriminelle nettverk utover Oslo. Det er nå jobben begynner. Dette blir langvarig. Vi kommer nok til å etterforske dette fram til neste sommer, sier sjefen for Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Einar Aas, til NTB.

Tre av de elleve ble pågrepet i september og har siden da sittet i politiets varetekt med brev- og besøksforbud.

Fem ble fengslet mandag og en ble fengslet tirsdag for fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav to uker i isolasjon. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere