Ni av ti Oslo-studenter raskt i jobb

Det går unna for studenter som vil ha jobb etter eksamen.

Det går unna for studenter som vil ha jobb etter eksamen. Foto: Thomas Winje Øijord/Scanpix

Omtrent et halvt år etter avsluttende eksamen, får de fleste studenter jobb.

22.10.14 13:05

OSLO: En undersøkelse blant uteksaminerte studenter fra Universitetet i Oslo viser at ni av ti yrkesaktive fikk jobb innen et halvt år.

Drøyt 4.500 kandidater fra alle gradsnivåene ved universitetet har deltatt i undersøkelsen, som ble lagt fram onsdag. 82 prosent av de spurte, som gikk ut fra Universitetet i Oslo mellom 2011 og 2013, var i jobb da undersøkelsen ble gjennomført, og 91 prosent av disse sa de fikk jobb før det hadde det gått seks måneder fra de var ferdige med studiene.

Hele 54 prosent skaffet seg jobb før de var ferdige eller fortsatte i en jobb de hadde før eller underveis i studiene.

Over halvparten sier også at de var i kontakt med arbeidslivet i løpet av studiene enten i prosjektarbeid, utplassering, praksis eller et internship.

– Dette er gledelige tall. Vi er opptatt av at studentene tar ansvar for egen karriere og at de tidlig tar kontakt med arbeidslivet er nyttig for å gjøre overgangen til jobb mer smidig, sier rektor Ole Petter Ottersen i en pressemelding.

Ni av ti sier innholdet i utdanningen passer godt eller middels godt med arbeidsoppgavene de har.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag