RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ni livlige overraskelser


Andreas Bull-Hansen håper han kan finne nye hjem til Taurus, Orion og de andre syv galgovalpene.
Andreas Bull-Hansen håper han kan finne nye hjem til Taurus, Orion og de andre syv galgovalpene.
I februar ble Peludita (2) hentet til Norge fra et spansk redningssenter for hunder. I buken bar hun ni små overraskelser.

NORDSTRAND: Overraskelsene er nå blitt elleve uker gamle. Fire av dem beinflyr i samlet flokk rundt på en tomt på Nordstrand, med mamma Peludita hakk i hæl.

De fem andre befinner seg i Fredriksstad, der matfar Andreas Bull-Hansen bor. Moren hans er bosatt på Nordstrand, og gir husly til noen av valpene.

Ingen ante noe

Bull-Hansen dro selv ned til et redningssenter for galgohunder (se faktaboks) i Spania og hentet hjem Peludita i februar i år.

Mange galgoer lider tragiske skjebner i Spania, og blir mishandlet og drept av sine eiere.

Jeg har alltid hatt og vært glad i hunder, og hadde muligheten til å gi henne et midlertidig fosterhjem. Det betyr at de kan ta i mot én hund til på redningssenteret. Men verken senteret eller jeg ante at hun var gravid, sier Bull-Hansen.

Peludita var allerede godt over halvveis i graviditeten. For 11 uker siden så ni friske valper dagens lys, fem tisper og fire hanner.

Heldigvis har jeg hjemmekontor, så jeg har kunnet være tilstede hele tiden. I starten sov jeg ved siden av valpekassa og var oppe hver time for å sjekke at alt var bra, sier Bull-Hansen.

Må løpe fritt

Alt har gått bra. De ni valpene har nå tatt alle kurer og vaksiner, og er klare for nye hjem.

Jeg har bare godt å si om denne rasen. Dette er stille og rolige hunder som er fornøyde bare man går vanlige turer, men trenger å løpe litt fritt hver dag. Derfor ønsker jeg bare å selge til folk som har en egen hage, sier han.

Sosiale

Ingen av valpene har fått nye eiere ennå, men mange har vist interesse, spesielt for tispene. Bull-Hansens største ønske er at noen vil kjøpe minst to.

Galgoene er veldig sosiale, og liker seg spesielt godt sammen med andre mynder, sier han, og forsikrer at de også er veldig greie og tålmodige mot små barn, som han selv har to av. Prisen per valp er 4500 kroner. Det skal dekke noen av kostnadene til fôr og vaksiner.

Økonomisk er dette et skikkeliog tapsprosjekt, så dette er ikke noe jeg gjør for å tjene penger akkurat, sier Bull-Hansen.

Ukjent bakgrunn

Mamma Peludita regner han med å beholde permanent. Han har mistet tilliten til redningsorganisasjonen han fikk henne fra, etter at de har krevd penger for salget av de overraskende valpene.

Han ble også skeptisk da de ikke kunne svare på et eneste spørsmål om hundens bakgrunn da han hentet den, heller ikke hvor lenge den hadde vært på redningssenteret.

Jeg har i alle fall merket at hun mest sannsynlig har blitt slått. Hun kryper sammen og skjelver ved synet av en kost. Det er vanskelig å forstå den sadismen disse hundene blir behandlet med i Spania. At gubber på jakt kan finne fram et rep og henge sin egen hund, er helt ubegripelig, sier han.

Heldigvis har Peludita et veldig god gemytt ellers, og hun har blitt roligere enn hun var da jeg hentet henne.

Ønsker henvendelser

De som er seriøst interesserte i å kjøpe en eller flere av galgovalpene, bes ta kontakt direkte med Andreas Bull-Hansen på telefon 48 17 69 06.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere