RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ni pågrepet etter parkeringshusdrap


Leder for seksjon for vold og sedelighet, Grete Lien Metlid, fortalte i går at politiet ønsker tips i saken.
Leder for seksjon for vold og sedelighet, Grete Lien Metlid, fortalte i går at politiet ønsker tips i saken. Foto: Foto: Camilla Svendsen
Ni personer ble pågrepet tirsdag, tre av dem siktet for drap eller medvirkning til drap, etter at en mann ble funnet drept i et parkeringshus i Oslo. Politiet utelukker ikke flere pågripelser.
OSLO: I tillegg til de tre som ble siktet for drap eller medvirkning til drap, er de øvrige seks pågrepne siktet for etterfølgende bistand i saken.
 

Oslo politidistrikt kunne tirsdag kveld ikke gi detaljer om hvem de pågrepne er.

Det var i 01-tiden natt til tirsdag at politiet fikk melding om en livløs mann i et parkeringshus i Smalgangen på Grønland Torg. Mannen ble funnet «i tilknytning» til en BMW av en vekter, uten at politiet har utdypet dette mer.

Politiet bekreftet tirsdag at den drepte er en norsk-vietnamesisk mann i 40-årene, hjemmehørende i Oslo.

Flere pågripelser

Seksjonssjef Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt var tirsdag kveld utilgjengelig for NTB, men til NRK opplyser hun at politiet så vidt skulle starte med avhør av de pågrepne tirsdag kveld. Deretter fortsetter avhørene onsdag. Inntil da ønsker hun ikke å si mer om saken.

– Vi er sparsommelige med opplysninger, sier Metlid til statskanalen.

På spørsmål om de pågrepne er kjenninger av politiet, sier hun:

– Det kan jeg ikke svare på nå. Vi kommer med mer detaljer senere, men jeg har ikke oversikt nå. Jeg vil også legge til at det kan bli flere pågripelser, sier Metlid.

Til Dagbladet opplyser Metlid at pågripelsene skjedde flere steder uten dramatikk.

Kjenning av politiet

Da mannen ble funnet død natt til tirsdag, betegnet politiet overfor NTB saken som et mistenkelig dødsfall, men kunne ikke gi noen begrunnelse for hvorfor. Da politiet senere tirsdag bekreftet at det er innledet drapsetterforskning, var mannens familie og pårørende allerede blitt varslet.

– Vi får den foreløpige obduksjonsrapporten onsdag, men det er klart at dette er en drapssak med en ukjent eller flere ukjente gjerningspersoner, sa Metlid til NTB tidligere tirsdag.

Den drepte mannen er kjent av politiet fra tidligere forhold.

– Det er viktig for politiet å se om det er informasjon rundt ham eller historikk knyttet til ham som kan si noe om saken, men vi har så langt ikke konkludert med noe, sier hun.

Vil ha opplysninger om utbrent bil

Onsdag ettermiddag gikk politiet ut med at de ønsker informasjon eller opplysninger om en bil i forbindelse med etterforskningen av drapssaken.

Bilen ble funnet utbrent på en parkeringsplass utenfor kjøpesenteret Romerikssenteret på Kløfta. Politiet fikk melding om dette rundt klokken 18 i tirsdag 17.juni.

Bilen er en sølvgrå metallica BMW stasjonsvogn 525 (2005-modell), med skiboks på taket. Skiboksen hadde samme farge som bilen.

Politiet ønsker opplysninger eller observasjoner av bilen og eventuelt av personer i tilknytning til denne.

Tipsene kan ringes inn til Kriminalvakten på telefon 22 66 99 66.

Flere teorier

Det er omstendigheter på stedet, samt observasjoner, som gjorde at politiet nå etterforsker saken som drap.

Politiet jobbet tirsdag kveld ut fra flere konkrete teorier.

– Når det gjelder motivet jobber vi fremdeles ut ifra flere teorier, men vi ser alle pågripelsene i sammenheng med tidligere historikk og konflikter, sier Metlid til VG

Hun opplyste tidligere tirsdag kveld til NTB at de har snakket med folk i området og gjort vitneavhør av mannens omgangskrets.

– Vi er i gang med flere avhør, og vi går også gjennom bilder fra overvåkingskamera, elektroniske spor og innhenter informasjon, sier Metlid.

Etterlyser tips

Politiet har fått inn flere tips i saken, men ønsker fortsatt flere tips og informasjon om hva som kan ha skjedd i parkeringshuset på Grønland.

– Vi er særlig interessert i observasjoner i parkeringshuset, enten biler eller personer. Hvis noen har kjørt inn i parkeringshuset mellom klokken 22.30 mandag og klokken 1 natt til tirsdag er det viktig at de kontakter politiet, slik at vi eventuelt kan sjekke vedkommende ut av saken, sier Metlid.

Hun ber alle som har gjort observasjoner eller vært i parkeringshuset i det aktuelle tidsrommet, om å kontakte politiet.

 

LES FLERE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

Alba-show senket Lørenskog (video)

51-åring dømt for å ha raidet kjellerboder

Her selger de mannlige prostituerte sex

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere