*Nettavisen* Nyheter.

NIF-suksess på DVD

(Bak f.v) Hanna Bøyum (14), Kristin Nyhus (17), Christian Kruse (18), Robin Hågenssen (11), Mathias Orvik (13), Eirik Morken Linde (12). (Foran f.v.) Sabrina Malka (19), Katrine Karlsen (17), Tonje Eriksen (12), Silje Jansen (17), Maja Frømyr (15), Kine Margrete Roaldset (13). (Helt foran i hvitt) Amina Maya Thuv Moustache (10).

Mandag er favorittdagen til Katrine Karlsen (17). Da trener hun med Nordstrand Allidrett for utviklingshemmede. Nå har gjengen laget skryte-DVD.

EKEBERG: Det er ikke så vanskelig å komme i gang, og ungene har utrolig bra utbytte av treningen, forteller Katrines mor, Kari B. Karlsen.

Katrine har vært med siden starten i 2003, og hver mandag kjører familien fra Drøbak til gymsalen på Nordseter for at datteren skal få trene med NIF's Allidrettsgruppe.

Mandag hellig

Mandager er hellig. Da er Katrine klar lenge i forveien, og det har aldri vært "gidder ikke", smiler Kari.

Rundt 40 barn og ungdommer er med i Allidrettsgruppa. Trener Kaja Giltvedt kan fortelle om en utrolig utvikling.

I starten var det litt kaos, men nå er alle med og følger regler og trener skikkelig, sier Giltvedt. Hun er utdannet fysioterapeut, og gleder seg også til mandagene.

Uansett hvordan dagen har vært i forkant, når jeg blir møtt av alle disse smilene og klemmene kan jeg ikke annet en å bli glad, smiler treneren.

DVD til inspirasjon

Mandag var det premiere for gjengens skryte-DVD i Idrettens Hus på Ekeberg.

Jeg håper den når ut til mange, og at den vil inspirere flere idrettslag til å danne treningsgrupper for utviklingshemmende barn og unge. Det er ikke så vanskelig, mener Kari B. Karlsen.

Annonsebilag