RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NIFs forsvar ga svar på tiltale


Nordstrand ga svar på tiltale da trener Bendik Berg etterlyste flere dueller i forsvar. Her ved Henriette Svenningsen og Lillann Eeg Kjærnsmo.
Nordstrand ga svar på tiltale da trener Bendik Berg etterlyste flere dueller i forsvar. Her ved Henriette Svenningsen og Lillann Eeg Kjærnsmo. Foto: Alle Foto: Solfrid Therese Nordbakk
Forrige uke fikk Nordstrands håndballdamer klar beskjed om mer duellspill defensivt av trener Bendik Berg. Under Skjærgårdslekene i helgen var det akkurat det treneren fikk se.

TØNSBERG: Jentene ga, etter kampen mot Skrim, svar på tiltale, sier Berg til dittOslo.no.

Nordstrand startet turneringen med mange tekniske feil og 17-20 tap mot Skrim fredag før de lørdag kjempet seg til en 21-18 seier mot fjorårets bronsevinner Tertnes. Søndag var det duket for to lokaloppgjør. Først vant de 26-14 over Njård siden ble det 24-22 i bronsefinalen mot Oppsal.

Vi har hatt fin framgang i forsvar i løpet av helgen, og tatt steg i hver kamp. Bortsett fra mot Skrim har vi turt å stå opp å ta dueller, sier Henriette Svenningsen (20).

God skyting

Sammen med Silje Sæthre har hun utgjort midtforsvaret.

– Silje og jeg stod mye sammen som 3`ere i fjor, og jeg synes vi har samarbeidet bra i de siste kampene. Så skal vi fortsette å jobbe med samspillet og kommunikasjonen, sier Svenningsen, som også skryter av lagvenninnene.

– Sofie og Martine gjør også en bra jobb i midtforsvaret, sier Svenningsen.

Fremover har 20-åringen tidvis vist god skyting med 20 scoringer på fire kamper.

Jeg har blitt spilt opp mye av de andre, og kommet til mange gode muligheter. Jeg var litt spent på hvordan det ville bli med tanke på at vi mistet to venstrebacker forrige sesong, men det er veldig morsomt å få mer ansvar og spilletid, sier Svenningsen til dittOslo.no.

Når Svenningsen har sittet på benken har Sofie Wold (20), som ble tatt opp på elitelaget forrige sesong, kommet inn og viste mot Skrim og Njård en god skuddarm. Tilsammen ble det ni mål på skytteren.

Jeg er egentlig ganske fornøyd. Jeg føler meg trygg på jentene, sier Wold.

Når hun ikke scorer så er det stolpen det har gått utover.

– Den stanga har plaget meg litt for mye. Jeg jobber veldig mye med å få mindre skudd i stolpen. Bendik er flink til å minne meg på det, ler ungjenta.

Selv var hun ikke helt fornøyd med egen innsats.

– Jeg synes at jeg har for mye tekniske feil, sier hun.

LES OGSÅ: Viktige signeringer for Nordstrand

Mye tillit til juniorer

Det er imidlertid ikke bare Wold som har fått spilletid under turneringen.

Martine Wolff (18), Hanne Aasgaard (19) og Tilde Alræk (19) som alle har blitt tatt opp i A-stallen. I tillegg har Emilie Løkting Johansen vikariert for skadde Tonje Berglie (22).

– Jeg synes at det er bra at han tør å bruke  oss unge. Jeg synes at alle de unge tar sjansene vi får, sier Alræk til dittOslo.no.

– Hva tror du om årets sesong?

– Årets sesong tror jeg blir spennende på alle mulige måter. Ting går fremover og det er bra å se, sier Alræk.

Siden Vilde Ingstad har gått til Oppsal er det Wolff som er andrevalget på streken. Der har hun scoret tre mål og skaffet flere syvmetere i tillegg til godt forsvarsspill.

– Jeg føler at jeg har gjort det greit. Det er alltid ting som det må jobbes med på trening, sier Wolff.

Berg var fornøyd med innsatsen.

– Helgen har vist at det er mye talent i dette laget, og aller viktigst: Alle tar ansvar , uansett alder og tidligere erfaring, sier han.

LES OGSÅ: NIF knuste Glassverket

Mye å jobbe med

Kaptein Lillann Eeg Kjærnsmo var strålende fornøyd etter helgas kamper, men mener at det er mer å jobbe med.

– Vi må jobbe med å få det til fra start, sier hun og tenker på kampen mot Skrim og starten mot Njård hvor de lå under 1-6.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere