Niks, fra byråden

Finansbyråd Stian Berger Røsland (t.h.) åpner ikke pengesekken for bydelsdirektør Mona Taasen og avdelingssjef Preben Winger. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Finansbyråd Stian Berger Røsland (t.h.) åpner ikke pengesekken for bydelsdirektør Mona Taasen og avdelingssjef Preben Winger. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Finansbyråden lovet ingen økonomisk bedring, da han gjestet bydelen forrige onsdag.

NYDALEN: Det var ikke for å snakke om bydelens mulige millionsprekk at finansbyråd Stian Berger Røsland (H) hadde funnet veien til Bydel Nordre Aker 26. mars. I et timeslangt møte med styringsgruppen i bydelsadministrasjonen var det et prosjekt mellom Oslo kommune og Fagforbundet han ville høre mer om.

Må holde rammene

Men, som Nordre Aker Budstikke (NAB) skrev om i vinter, førte blant annet et merforbruk av nærmere 50 sykehjemsplasser til budsjettkrise allerede i årets andre måned. Bydelsdirektøren slo alarm om et mulig underskudd på 20-30 millioner kroner i løpet av året om ingenting gjøres. Det ga henne fullmakt fra bydelsutvalget til å innføre sparetiltak som vikar-, overtids-, innkjøps- og ansettelsesstopp.

Med byrådets mann på pengesekken på besøk, kunne derfor ikke NABs utsendte la være å spørre.

Kommer du med lovnader om nye, friske kroner til det vaklende bydelsbudsjettet?

Niks! Pengene er allerede fordelt, og bydelene må handle innenfor de rammene de har fått. Det kommer ingen ny tilførsel, sa byråden bastant.

Så da hjalp det lite at bordet i bydelsadministrasjonen var pyntet med velduftende rundstykker. Sparekniven blir liggende klar til bruk på bydelsdirektørens bord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag