RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NISS har prøvd alt


Her fra skuespillet "Alice fremført av studentene i fjor.
Her fra skuespillet "Alice fremført av studentene i fjor.
På Kulturnytt i NRK P2 i morges sto noen studenter ved NISS Skuespillerutdanning frem med kritikk mot skolen. NISS på sin side føler de har gjort alt de kan for å legge tilbudet til rette for studentene.

I følge NRK Østlandsendingen mente elevene at de ikke har fått den utdannelsen de har betalt for. Og de mener skolen har gjort seg skyldig i tillitsbrudd fordi elevene ikke ble orientert straks da det ledelsen fikk vite at Lånekassen trakk sin støtte.

NISS mener at de har gjort hva de kan for å legge den økonomiske biten til rette for elevene.

- NISS har strukket seg så langt som absolutt mulig i forhold til situasjonen med lånekassefinansiering. Da dette ble gjort kjent gjorde vi alt vi kunne for å finne den beste løsningen for studentene og studiets tredjeårs påbygning, sier adm.dir. på NISS, Jørgen Gjerdrum, til Lokalavisen.

Etter flere møter med de involverte studentene ble de enige om en gunstig finansieringspakke:

NISS har gitt studentene 20 000 kr lavere studieavgift, tilbud om nedbetalingsordning, og lån av skolen hvis ønskelig. Dette er en svært god kompensasjon for bortfall av lånekassefinansiering.

Forstår ikke kritikken

Kritikken fra studentene er lite konkret når det gjelder mangler i innhold i utdanningen, og NISS spør hva det er de ikke har fått.

- Å opprettholde tredje år på skuespillerutdanningen med samme høye faglige kvalitet har vært det viktigste for oss, og det har vi fått til. På den andre siden registreres det at studentene i denne saken ikke har tatt imot alle tilbudene på skolen, og har derved heller ikke utnyttet fullt ut alle de mulighetene som studiet gir, sier Jørgen Gjerdrum.

Satser bredt

Faglig leder ved Skuespillerutdanningen på NISS, Bente Lavik, sier at utdanningen har grunnlag i de brede anerkjente skuespillermetodene.

- Man ønsker at studentene skal gjennom så mange innfallsvinkler som mulig til skuespillerhåndverket. Derved gir NISS studentene en verktøykasse som kan brukes på mange arenaer, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere