RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her fra skuespillet "Alice fremført av studentene i fjor.
Her fra skuespillet "Alice fremført av studentene i fjor.

NISS og studentene er enige

Åtte teaterstudenter var klare til å gå rettens vei mot Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS). Nå har partene kommet til en enighet.

Det lå lenge an til et oppgjør mellom sinte studenter og ledelsen ved NISS. Åtte studenter ved teaterlinjen var så misfornøyd med undervisningen at de valgte å slutte i desember, midt i sitt tredje og siste år.

Problemene startet da studiestøtten til tredjeårsstudentene falt bort, etter manglende godkjenning i NOKUT (Nasjonalt Organ for
Kvalitet i Utdanningen). Skolen ble varslet i februar, men informerte studentene om dette først i juni, mener studentene.

Skolen lovet oss i sommer at deres økonomiske tap ikke skulle gå utover vår undervisning, og at vi skulle få tilsvarende undervisning som tidligere studenter hadde fått. I et vedlegg til studiekontrakten forutsatte vi at det løftet ble holdt, noe som er juridisk bindende, sier tidligere tillitsvalgt Benjamin Blatch til avisen Oslostudenten.

NISS på sin side mente at de har gjort hva de kan for å legge den økonomiske biten til rette for elevene.

- NISS har strukket seg så langt som absolutt mulig i forhold til situasjonen med lånekassefinansiering. Da dette ble gjort kjent gjorde vi alt vi kunne for å finne den beste løsningen for studentene og studiets tredjeårs påbygning, sa adm.dir. på NISS, Jørgen Gjerdrum, til Lokalavisen i begynnelsen av januar.


Til Oslostudenten sier han at studentene ikke hadde riktig innstilling.

Disse åtte hadde en dårlig innstilling. De var uforberedt på de utfordringer som ligger i det tredje året. Å takle utfordringer er en del av læringen. Men disse vil helst bestemme selv hvordan utdannelsen skal være, uten å bidra nok. Vi har en fastlagt utdanning å følge, og de kan ikke forvente å få viljen sin i alt, sier han til Oslostudenten.

Studentene engasjerte en advokat og var klare til å gå videre med saken, men nylig kom partene fram til et kompromiss. Skolen har gitt studentene munnkurv om detaljene i avtalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere