RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nissen kommer også


Knust engel av glass kan kjøpes for 200 kroner.
Knust engel av glass kan kjøpes for 200 kroner.
Det er duket for gratis juleverksted på Frivillighetssentralen i Ullevålsveien førstkommende tirsdag, og det er ingen tvil om hvem som tar seg turen.

ULLEVÅLSVEIEN: Det er ikke første gang at Frivillighetssentralen og Bydel St. Hanshaugen samarbeider, og denne gangen er det jula som står i fokus. Nå er tiden inne for å få frem julestemningen, på en kanskje litt roligere og mer harmonisk måte enn hysterisk juleshopping. Her blir det fokus på menneskelig varme.

Daglig leder på Frivillighetssentralen Jorid Tharaldsen og kulturkonsulent i Bydel St. Hanshaugen Christine A. Jarli gleder seg stort.

Og nissen kommer også, sier Christine.

Hun har sammen med Jorid et håp om å samle bydelens beboere sammen for å lage julekort, kose seg med julegrøt og få med seg en en aldri så liten fortellerstund med Heidi Dalsveen førstkommende tirsdag mellom klokken 16 og 19. Pågangen av frivillige som vil hjelpe til har i år vært stor. Faktisk så stor at Frivillighetssentralen som drives av Kirkens Bymisjon og med støtte av Bydel St. Hanshaugen sliter med luksusproblemet at for mange har meldt sin entusiaisme og iver for å hjelpe til i julestria.

Kort og godt

Derfor har vi funnet på noe som vi kaller "Kort og godt", sier Sunniva Sved Johnson.

Dette går rett og slett ut på at alle som ønsker å glede noen som trenger det ekstra mye i julen, kan komme innom Frivillighetssentralen med godteri og julekort.

Så skal vi passe på å dele det ut til de som trenger det mest, sier Sunniva.

Eldre mennesker på sykehjem eller andre som føler seg ensomme i jula som frivillighetssentralen kjenner til, kan dermed nyte godt av litt godteri og julekort fra noen ukjente julevenner. Jorid og Christine foreslår også at folk i år velger å gi en julegave med mening. Knust glass har blitt til en vakker liten glassengel, som er laget av en arbeider med personlig hilsen.

Lønn som fortjent

Engelen koster 200 kroner, sier Jorid. Det er ikke første gangen at Kirkens Bymisjon selger vakre glassengler laget av en arbeider, som nettopp får "lønn som fortjent". Gjennom prosjektet "Lønn som fortjent" får rusavhengige i Oslo en jobb å gå til; enkle dagsoppdrag der lønnen utbetales kontant samme dag. "Lønn som fortjent" var Oslos første sysselsettingstiltak for mennesker i aktiv rus.

Det er forteller Heidi Dalsveen som vil stå for juleeventyr, sagn om nisser og troll, fra klokken 18 på juleverkstedet. Det blir julegrøt og avslappet stemning, lover Jorid og Christine. De legger vekt på at på juleverkstedet på Frivillighetssentralen er det rom for alle, uavhengig av alder og sosial status.

Også er det vel kanskje litt forlokkende at julenissen visstnok skal ta turen innom? undrer de to blide damene.

For spørsmål om arrangementet eller bidrag til Frivillighetssentralen i form av gaver som godteri eller julekort, ta kontakt på e-post: christine.jarli@oslo.kommune.no eller ring Christine Jarli på telefon 23 47 56 56.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere