*Nettavisen* Nyheter.

Njård har tre av fire landslagsutøvere i fekting

HÅPER PÅ GODE RESULTATER: Fredrik Backer (t.v) og Ludvig Hillestad håper på gode plasseringer når de representer Norge i år. Sturla Thorkildsen var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Hanna Rzepecka

Njårdfekterne er i støtet for tiden, og i år skal tre av fire Njårdfektere representere Norge.

Klikk på bildet for å forstørre.

ØNSKER FLERE FEKTERE: Njård arrangerer nybegynnerkurs mandag til onsdag klokken 16.30. Se hjemmeside for mer informasjon.

Klikk på bildet for å forstørre.

GODE VENNER: – Det er god miljø og veldig hyggelig treninger, sier Fredrik Backer, som her fekter mot Ludvig Hillestad.

MAKRELLBEKKEN: Oslos største fekteklubb produserer landslagsutøvere på løpende bånd.


I år skal Ludvig Hillestad, Sturla Thorkildsen og Fredrik Backer representere Norge, sammen med Bygdø-fekter og OL-sølvvinner, Bartozs Piasecki.

Håper på EM og VM

Dette året blir også litt spesielt for Ludvig Hillestad (25), som endelig er tilbake på landslaget ettersom fjoråret ble litt amputert.

– I fjor flyttet jeg hjemmefra, var ferdig med studier og begynte i ny jobb. I år har jeg endelig tid til å konkurrere igjen, sier Hillestad, som har fått en god start på sesongen med seier i Minerva Cup, to sølv i Østlandsmesterskapet og et nordisk stevne i Sverige.

– Første mål er å komme blant de 64 beste i World Cup. Så får vi se om jeg kan ende opp blant de 32 eller 16 beste etterhvert, sier han.

Les også: Gratulerer med OL-sølvet, «Bart»!

Sesongen har nettopp startet for landslagsutøverne, og de skal delta i rundt fem World Cup, før de eventuelt blir tatt ut til EM i Frankrike i juni og VM i Russland i juli.

– Det er litt tidlig å tenke på EM og VM nå. Man må ha gode resultater i World Cup. det er like viktig og alvorlig som EM og VM, sier lagkamerat Fredrik Backer (26).

Les også: Backer europamester i fekting

Njård satser mot OL

Begge landslagsutøverne er stolte over å representere Norge, og mener de har fått en god opplæring i klubben.

– Vi er så mange på landslaget fordi vi er så gode. Klubben har tradisjoner for å holde høyt nivå. Det er hyggelig på trening, og noen av mine beste venner finner du her i klubben, sier Backer, som også er trener i klubben.

Les også: Njård satser på jentene

Styreleder i klubben, Erik Storelv, håper de får en ny hovedtrener på plass i klubben.

– Vi satser tungt frem mot OL i Brasil i 2016. Vi er en attraktiv klubb som har fått mange søknader fra topptrenere i verden. Vi trenger sponsormidler for å få vise frem de unike fekterne sitt talent ut i verden, sier Storelv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.