RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Njård har tre av fire landslagsutøvere i fekting


HÅPER PÅ GODE RESULTATER: Fredrik Backer (t.v) og Ludvig Hillestad håper på gode plasseringer når de representer Norge i år. Sturla Thorkildsen var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Hanna Rzepecka
HÅPER PÅ GODE RESULTATER: Fredrik Backer (t.v) og Ludvig Hillestad håper på gode plasseringer når de representer Norge i år. Sturla Thorkildsen var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Hanna Rzepecka
Njårdfekterne er i støtet for tiden, og i år skal tre av fire Njårdfektere representere Norge.

MAKRELLBEKKEN: Oslos største fekteklubb produserer landslagsutøvere på løpende bånd.


I år skal Ludvig Hillestad, Sturla Thorkildsen og Fredrik Backer representere Norge, sammen med Bygdø-fekter og OL-sølvvinner, Bartozs Piasecki.

Håper på EM og VM

Dette året blir også litt spesielt for Ludvig Hillestad (25), som endelig er tilbake på landslaget ettersom fjoråret ble litt amputert.

– I fjor flyttet jeg hjemmefra, var ferdig med studier og begynte i ny jobb. I år har jeg endelig tid til å konkurrere igjen, sier Hillestad, som har fått en god start på sesongen med seier i Minerva Cup, to sølv i Østlandsmesterskapet og et nordisk stevne i Sverige.

– Første mål er å komme blant de 64 beste i World Cup. Så får vi se om jeg kan ende opp blant de 32 eller 16 beste etterhvert, sier han.

Les også: Gratulerer med OL-sølvet, «Bart»!

Sesongen har nettopp startet for landslagsutøverne, og de skal delta i rundt fem World Cup, før de eventuelt blir tatt ut til EM i Frankrike i juni og VM i Russland i juli.

– Det er litt tidlig å tenke på EM og VM nå. Man må ha gode resultater i World Cup. det er like viktig og alvorlig som EM og VM, sier lagkamerat Fredrik Backer (26).

Les også: Backer europamester i fekting

Njård satser mot OL

Begge landslagsutøverne er stolte over å representere Norge, og mener de har fått en god opplæring i klubben.

– Vi er så mange på landslaget fordi vi er så gode. Klubben har tradisjoner for å holde høyt nivå. Det er hyggelig på trening, og noen av mine beste venner finner du her i klubben, sier Backer, som også er trener i klubben.

Les også: Njård satser på jentene

Styreleder i klubben, Erik Storelv, håper de får en ny hovedtrener på plass i klubben.

– Vi satser tungt frem mot OL i Brasil i 2016. Vi er en attraktiv klubb som har fått mange søknader fra topptrenere i verden. Vi trenger sponsormidler for å få vise frem de unike fekterne sitt talent ut i verden, sier Storelv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere