RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Njård mot målet - klare for eliteserien?


Hernik Wilhelmsen har grunn til å smile. Njård har sjansen til direkte opprykk til eliteserien.
Hernik Wilhelmsen har grunn til å smile. Njård har sjansen til direkte opprykk til eliteserien.
For fire år siden spilte Njårds damelag i 3. divisjon. Med seier i de to siste kampene er de klare for eliteserien.

MAKRELLBEKKEN: Vi kan avgjøre selv. Nå må vi holde beina på bakken og gjøre de to kampene først. Men vi har en bra sjans', sier trener Henrik Wilhelmsen.

1. divisjonstabellen er hyggelig lesning for Njård-folk om dagen. De to øverste lagene rykker rett opp og Njård ligger på andreplass, to serierunder før slutt. Motstandere i de to siste kampene er bunnlagene Årstad og Varhaug.

Siktet mot toppen

Hvis Njård skulle klare opprykk, vil det være en stor prestasjon.
I 2003, da klubben fortsatt var i 3. divisjon, satte de seg dette målet: Njård mot toppen av norsk håndball.

Med en gjennomsnittsalder på under 18, rykket de opp til 2. divisjon. Så fulgte to sesonger i 2. divisjon, før de rykket opp til 1. divisjon våren 2006.
Debutsesongen i 1. divisjon i fjor var tøff for Njård. De lå hele sesongen på nedre halvdel av tabellen og unngikk så vidt nedrykk.

God moral

Hva er forskjellen på årets lag og fjorårets?

Vi har en bra treningsgruppe, som er innstilt på å vinne. Moralen er høy i laget, det viste vi i kampene mot Selbu og Bjørnar. Da slet vi og lå under like før slutt i begge kampene. De fleste lag ville falt sammen. Men jentene sto opp, holdt fokuset og trodde at dette kunne snu, sier Wilhelmsen.

Klubben forsterket laget før denne sesongen og har en bedre stall enn for et år siden. De unge spillerne har fått mer rutine etter spill på det nest øverste nivået.

Fra egen klubb

Njård har produsert en rekke spillere til aldersbestemte landslag. Tidligere håndball-leder Torunn Thoresen sa i et intervju med Akersposten for fire år siden at eliteserien var målet for både dame- og herrelaget. Men tiden ville vise hvem som klartedet.

Mens de beste guttespillerne dro til eliteserieklubber, ble grunnstammen blant jentene igjen i klubben. I kampen mot Bjørnar hadde Njård fire lokale spillere i startoppstillingen. Hvis Stella Oscarsdottir, som kom til Njård som 15-åring, tas med blir det fem. Henrik Wilhelmsen har trent denne grunnstammen i åtte år.

Gleder seg

Rykker Njård opp, kan de bli det eneste eliteserielaget fra Oslo neste sesong. Bækkelaget og Nordstrand kan rykke ned, mens Vestli ligger på kvalikplass i herrenes eliteserie.

Årstad er motstander borte neste søndag, før sesongen avsluttes hjemme mot Varhaug 13. april. Henrik Wilhelmsen ser fram til kampene.

Jeg tror vi kan glede oss. Nå er det hele opp til oss selv, og vi må legge igjen nervene i garderoben. Kampene mot Selbu og Bjørnar viste at vi takler press.
Vi har ett bein i eliteserien. Nå gjelder det å få med seg det andre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere